Cătălin Denciu, medicul erou de la Piatra Neamț, s-a întors acasă

Cătălin Denciu, medicul erou de la Piatra Neamț, s-a întors acasă

În luna noiembrie anul trecut, un incendiu devastator a cuprins două saloane ATI ale spitalului din Piatra Neamț. Medicul Cătălin Denciu, supranumit medicul erou, s-a aruncat în flăcări, fără să stea pe gânduri, pentru a salva pacienții.

Eroul de la Piatra Neamț, în vârstă de 48 de ani a fost transferat în Spitalul Militar al Reginei Astrid din Belgia cu arsuri grave, de gradul doi și trei, fiindu-i afectat 70% din corp, iar cei de acolo i-au salvat viața.

Anul acesta, mai exact în martie, Cătălin Denciu a povestit pentru prima oară calvarul prin care a trecut. El a stat timp de trei săptămâni în comă artificială din cauza gravității arsurilor sale, scrie beldefnews.mil.be.

„Îmi amintesc că m-am trezit cu o anxietate profundă. Pe 20 ianuarie am fost transferat la unitatea de îngrijire medie. Am reuşit treptat să mă mişc şi să merg din nou. Astăzi pot deja să fac bicicletă. Ridurile brațelor mele sunt încă dificile, așa că urmez o mulțime de ședințe cu kinetoterapeuții, pentru a învăța să-mi mișc coatele din nou.

Reabilitarea este departe de a fi terminată, dar știu că trebuie să dau totul pentru a mă simți din nou mai bine. Voi continua să lucrez pentru a reuși'​​, a declarat Cătălin Denciu pentru sursa mai sus menționată.

La aproape jumătate de an de la tragica întâmplare, Eroul Anului 2020 declarat în Belgia, s-a întors acasă, în România. Medicii belgieni i-au refăcut țesuturile distruse, în România nu se știe dacă ar mai fi fost în viață.

Soția sa a stat lângă el în tot acest timp, iar de Paște s-au întors alături de familie.

„Cu puțin timp înainte de Paște, a primit vestea că poate fi externat. Și nu este o extrenare de moment, un fel de învoire medicală, ci una definitivă. Pentru că starea sănătății lui este bună în acest moment. Poate să meargă și să mănânce singur. Recuperarea lui este aproape completă.

Mai trebuie doar să facă anumite terapii de recuperare motorie, pentru a recăpăta într-o proporție cât mai mare, chiar completă, flexibilitatea articulațiilor. Și, foarte important, mental este extrem de bine. Belgienii i-au salvat viața, i-au dăruit una nouă, ținând cont de starea în care a ajuns la ei. În România nu se știe dacă ar fi supraviețuit.

Așa, Cătălin a putut veni acasă, la Piatra Neamț, pentru a sărbători Paștele. A ciocnit creștinește un ou, a stat la masă cu familia lui după atâtea luni de suferință. Amândoi sunt epuizați după atâta efort și suferință. Și încă lupta nu e încheiată, chiar dacă recuperarea este una extraordinară', au declarat surse din apropierea familiei lui Cătălin Denciu, relatează evz.ro.

Foto: Libertatea

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri