Cât timp poți folosi produsele de make-up pe care le ai în portfard

Produsele de make-up pe care le folosim au un anumit termen de valabilitate, chiar dacă foarte multe dintre noi ne încăpățânăm să le folosim mai mult decât ar trebui.

Probabil că și tu te-ai confruntat cu situația în care ai avut un produs de make-up de care nu ai putut să te desparți, chiar dacă acesta a expirat. Foarte multe femei au trecut prin acest lucru, însă specialiștii în make-up avertizează că acest obicei poate cauza probleme de sănătate, mai exact iritații sau infecții puternice, potrivit thesun.co.uk.

Un lucru important pe care trebuie să îl urmărești este inscripția de pe orice produs cosmetic, aceasta spunând clar când acesta expiră.  Dacă inscripția nu se mai vede foarte clar, make-up artiștii au făcut o listă care arată cât timp poate fi păstrată fiecare componentă din portfard..

1. Buretele de aplicat fondul de ten

Buretele de aplicat fondul de ten nu poate fi folosit mai mult de o lună. Pe parcursul acestei perioade, acesta trebuie să fie spălat în mod constant.

2. Rimelul

Rimelul este conceput pentru a avea un termen de valabilitate cuprins între 4 și 6 luni. Totuși, pentru că acesta intră în contact direct cu ochii, make-up artiștii ne sfătuiesc ca la trei luni de la deschidere să nu îl mai folosim, asta dacă vrem să evităm contactarea bacteriilor și apariția de infecții și iritații.

3. Tușul pentru pleoape

Tușul pentru pleoape poate fi folosit între 6 luni și 1 an. În ceea ce privește pensulele pentru aplicarea tușului, acestea pot fi folosite până la 2 ani, însă trebuie curățate în mod constant.

4. Fondul de ten

Fondul de ten are un termen de valabilitate cuprins între 6 luni și 1 an și asta pentru că el este alcătuit din substanțe uleioase, apă și agenți de hidratare care permit dezvoltarea bacteriilor. Când vine vorba despre pudră, fiind uscată, aceasta poate fi folosită timp de doi ani.

5. Luciul de buze

Luciul de buze nu mai trebuie folosit în momentul în care își schimbă mirosul, se decolorează sau își schimbă consistența. Acestea sunt principalele indicii că ar trebui aruncat și înlocuit cu unul nou.

6. Oja

Oja poate fi folosită timp de 1 an de la deschiderea sticluței și asta pentru că în contact cu aerul, aceasta se evaporă și se îngroașă. Dacă ești tentată să adaugi acetonă peste ea pentru a o subția, trebuie să știi că acest truc va modifica produsul și oja nu va mai rămâne pe unghie.

7.  Rujul

Rujurile sunt gândite să reziste în medie între un an și jumătate și doi ani. Pentru a le păstra curate și a le preungi durata de viață, șterge-le ocazonal cu un șervețel umed pentru a înlătura bacteriile.

10.  Parfumul

Parfumul este cel care poate fi păstrat cel mai mult timp, între 8 și 10 ani. Mai mult, acestea pot rezista o perioadă și mai lungă dacă sunt ferite de lumina solară și capacul este pus atfel încât să nu se piardă aroma.

11. Fardurile de pleoape

Fardurile de pleoape pot fi folosite timp de un an și jumătate sau chiar doi ani.

Foto: pixabay.com

Citește și:

Tușul floral, recomandarea pentru un make-up special în această primăvară

Trucuri de make-up pentru ochi obosiți

Make-up pentru o privire intensă!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Frumusete