Cât te costă dacă vrei să-ți așezi cearceaful pe o plajă din Mamaia?

Litoralul românesc a ajuns să fie un lux pentru mulți dintre cei care ajung la mare. Cazarea, mâncarea, dar și prețul șezlogurilor îi determină pe mulți români să aleagă alte destinații. Dacă în trecut mai aveai o speranță că poți veni cu cearceaful și umbrela ta fără să plătești, ei bine, în Mamaia există o plajă privată unde se plătește și acest lucru.

Plaja privată din Mamaia Nord-Năvodari este amenajată astfel încât oamenii aflați în vacanță să se poată relaxa atât pe șezlonuri, dar și pe propriile cearceafuri. Prețul pentru închirierea a două șezlonguri cu umbrelă variază în funcție de distanța până la malul mării.

Astfel, cei care vor să stea în primul rând vor scoate din buzunar 150 lei, 120 lei pe al doilea rând și 100 mai în spate, scrie Observator News. Cât despre fâșia de nisip dinainte de primul rând de șezloguri, proprietarul a pus o taxă de 200 lei/zi în intervalul 8.30 – 20.00, dar și o condiție. Cearceaful trebuie să aibă aproape trei metri pătrați.

Acest lucru nu are bază legală, potrivit lui Bogdan Bola, fost șef al Administrației Bazinale Apele Dobrogea Litoral.

„Poți cere bani pentru un serviciu pe care îl oferi – șezlong, umbrelă -, însă accesul pe plajă este și va fi mereu gratuit. Nu poți obliga un cetățean să plătească pentru acest drept… deoarece este un drept al oricărui român, indiferent dacă plaja este închiriată de un operator sau nu. Un astfel de afiș are doar menirea de a-i descuraja pe cei cu cearșafuri să și le pună în zona de șezlonguri, însă nu există nicio obligație legală de acest fel', a spus el pentru G4media.

Pe de altă parte, administratorul plajei private are și o explicație. Mulți vor să fie aproape de malul mării și pentru a evita orice conflict au pus această taxă.

„Unii clienţi sunt foarte exclusivişti şi au anumite dorinţe şi am creat acest loc de cearşaf pentru că unii vor să fie mai aproape de natură şi vor să achite acel loc de cearşaf. Am creat acest loc de cearşaf ca să nu mai avem interacţiunea cu turiştii care vin şi se aşază în faţa şezlongurilor. Iniţial încercăm să discutăm cu ei, dar se enervează şi mai tare şi încep să batjocorească, să înjure, să vorbească urât şi atunci ne trezim forţaţi să chemăm poliţia', a declarat Andrei Penciu, administrator plajă, potrivit Observator.

Foto: 123RF

Vezi şi orele corecte de stat la soare – cum ne protejăm de razele ultraviolete!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri