Cât de sănătoase sunt odorizantele de cameră pentru organism

Au un parfum puternic și schimbă total mirosul din casa ta, însă medicii sunt de părere că acestea nu sunt tocmai sănătoase și îți pot afecta organismul. 

Odorizantele de cameră sunt folosite în mod frecvent pentru a da spațiului în care locuim un miros proaspăt. Cu toate acestea, privite în detaliu, componentele acestor soluții pot dăuna sănătății, mai ales atunci când sunt folosite pe termen lung.

De ce nu sunt sănătoase odorizantele de cameră pentru organism?

Potrivit unor studii realizate de Colegiul American pentru Alergii, Astm şi Imunologie, odorizantele conțin compuși organici volatili și substanțe chimice ca formaldehidă, derivaţi de petrol, esteri, alcool și limonen, conform descopera.ro. Substanțele toxice care se regăsesc în compoziția odorizantelor de cameră favorizează apariția astmului bronșic, problemelor respiratorii, dar și a iritațiilor, durerilor de cap și amețelilor.

Odorizantele de cameră sunt foarte puternice și chiar și atunci când sunt fabricate din substanțe naturale ele pot pune în pericol sănătatea. Astfel, acestea sunt nocive în special pentru femei și copii. În ceea ce le privește pe femei, odorizantele pot afecta aparatul reproducător și pot să apară probleme în momentul în care se dorește conceperea unui copil. Persoanele care inhalează un timp îndelungat aceste substanțe riscă să se confrunte cu amețeli, grețuri, vărsături, dermatite, dar și tulburări respiratorii.

Mai mult, odorizantele pot duce la apariția unor alergii puternice și înrăutățesc starea de sănătate a celor care suferă de astm, motiv pentru care este de preferat ca acestea să fie evitate.

Foto: 123rf.com

Citește și:

3 trucuri pentru crearea spațiului de luat masa ideal într-o sufragerie cu plan deschis

Ce se întâmplă dacă adaugi oțet și bicarbonat în vasul de toaletă

Cât de des ar trebui să speli fiecare lucru din casa ta

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Sanatate