Cât de important este să poți spune “Adio!” la momentul potrivit?

cât de important este să poți spune "Adio!" la momentul potrivit

Pentru ca viața să își urmeze cursul firesc, în unele situații este foarte important să poți spune “Adio!”. Nu este deloc un lucru ușor, de aceea despărțirile sunt greu de suportat și ocolite până în ultimul moment.

Când o iubire se stinge, când lucrurile nu mai merg așa cum ar trebui la locul de muncă, când o prietenie se îndreaptă într-o direcție greșită, oamenii trebuie să se retragă și să învețe să spună “Adio!”, specialiștii fiind de părere că aceste despărțiri sunt benefice pentru dezvoltarea personală a celui care decide să facă un asemenea pas. Cei care decid să rămână într-o astfel de relație pot întâmpina o mulțime de dificultăți, iar acest lucru poate deveni chiar periculos.

Cât de important este să poți spune “Adio!” la momentul potrivit?

Sunt  momente ȋn care incertitudinea reprezintă mama tuturor relelor care se pot ȋntȃmpla. Oamenilor le este teamă să facă pașii dificili, dar care sunt atȃt de necesari. Amână deciziile importante, iar acest lucru nu face decȃt să îi ţină pe loc și într-un stadiu de imaturitate pentru că deciziile importante pot fi luate doar atunci când pot fi asumate.

Să rămână în relații doar din milă, să își păstreze locul de muncă cu prețul de a fi zilnic frustrați și nefericiți, să păstreze alături persoane care nu au nimic de oferit sunt lucruri care pot avea un impact negativ asupra vieții celor care decid să facă toate aceste lucruri.

 A lua decizia de separare la timpul potrivit, cu mai multă raţiune decȃt emoţie, evaluȃnd corect beneficiile și riscurile, ȋnseamnă să ne protejăm sănătatea ȋnvăţȃnd să ne bucurăm de viaţă. Ȋn cultura noastră, a te despărţi de un obiect, de o relaţie sau o casă costă adesea mult. Cei care iau decizii radicale sunt priviţi de cei din jurul lor ca inadaptaţi, deși a avea capacitatea să ȋţi asumi despărţirea și să o duci pȃnăla capăt e cel mai evident semn de maturitate.

Adevărul este că teama de singurătate este una dintre principalele frici pe care oamenii le experimentează. Cel care are puterea să ȋnfrunte despărţirea, de orice fel, ȋnţelege că ea ȋnseamnă și libertate, creștere, evoluţie. Cei care doar privesc și arată cu degetul pot fi atȃt de speriaţi de ceea ce implică un adio', ȋncȃt preferă să rămȃnă ȋn acea zonă de confort cu care s-au obișnuit.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

10 semne că o căsătorie nu va dura, pe care fotografii de nuntă știu să să le descifreze

De cât timp au nevoie partenerii pentru a se simți confortabil în relația de cuplu? Diferențele între bărbați și femei sunt majore!

9 semne de manipulare emoțională. Cum să-i recunoști pe cei care încearcă să obțină totul de la tine fără să dea nimic în schimb

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
VIVA!
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Relatii