Cât au pierdut vedetele în pauza de social media: „Aproape am aruncat routerele pe geam”

Cele mai importante rețele de socializare au suferit ieri, 4 octombrie, cea mai mare cădere din ultimii ani. Aproximativ șapte ore, Facebook, Instagram și WhatsApp nu au funcționat, însă imediat după revenire, vedetele care au o activitate intensă în social media au reacționat.

Luni, 4 octombrie, în jurul orei 18:30 social media a fost într-o pauză prelungită care a durat aproximativ 7 ore. Vedetele care își desfășoară activitatea în mediul online au reacționat și au mărturisit că această cădere le-a dat un pic de gândit, deoarece am devenit foarte dependenți de ecrane și un „detox' de acest fel este binevenit.

Adelina Pestrițu, cel mai cunoscut influencer din România, a mărturisit că inițial a crezut că este o problemă de la furnizorul de internet. Imediat când a văzut că, de fapt, aplicațiile sunt căzute, s-a relaxat și a mers la culcare. Pentru ea a fost binevenită această pauză.

„M-ați întrebat cum a fost pentru mine pauza de la cele mai utilizate aplicații… Aproape am aruncat routerele pe geam. Când am aflat că de la aplicații este marea problemă m-am culcat. Faptul că am devenit dependenți de niște aplicații, care la o singură atingere de buton au dispărut este realmente îngrijorător.

Culmea «butonul» nu ne aparține, dar sănătatea psihică da și trebuie să avem grijă de ea. Personal fac pauze de telefon în weekendurile în care timpul îmi permite să fac asta, așa cum am procedat în vacanța din Miami. Vă recomand să faceți asta din când în când. Știu cât de greu este să renunțați la telefon, dar este sănătos.

Astăzi 15 minute, mâine 30 de minute, peste o săptămână, o oră și tot așa. Veți vedea diferențe în sensul bun, în viața voastră. Viața voastră reală merită ceva mai multă atenție decât cea virtuală. Putem echilibra lucrurile astfel încât să rămânem informați, dar fericiți', a spus Adelina Pestrițu pe Instagram.

Giulia Anghelescu, de asemenea, a profitat de această cădere și a simțit că este mult mai liniștită.

„Voiam să vă întreb cum v-ați petrecut pauza de social media. Mi-am dat seamă că eu chiar am simțit așa o bucurie în suflet și am fost foarte liniștită. Sunt încă OK, normală', a spus Giulia Anghelescu.

Ela Crăciun se afla într-o filmare când rețelele de socializare au început să pice. Motiv pentru care a mers alături de familie și au petrecut un timp de calitate împreună.

„Aveam o filmare când au picat toate și nu înțelegeam ce se întâmplă. Când am terminat, copiii și Alex erau la masă. M-am așezat lângă ei și am stat cu toții, fără telefoane lângă noi. Am avut de dat un mesaj important și după mult timp, am folosit mesajele clasice. Mi s-a părut așa ciudat. M-am bucurat că au picat toate. Am avut o seară liniștită, așa cum ar trebui să fie toate serile.

Dacă a mers cu câteva ore, va merge și cu o zi întreagă. De fiecare dată când am ales să fac asta m-am simțit foarte bine. Și nu numai eu, ci toți cei de lângă mine. Poate nu ar fi o idee rea să mai luăm o pauză din când în când', a spus și Ela Crăciun.

Prin urmare, această pauză sau eșec la nivel mondial nu a cauzat mari pierderi, ba din contră, ne-a făcut să conștientizăm faptul că dependența de ecrane ne dăunează mai mult decât ne imaginăm. Deși câștigă foarte bine din activitatea lor în mediul online, vedetele din România nu au văzut această cădere ca pe o pierdere, ci ca pe un mod de reconectare cu propria familie.

Foto: 123RF

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vedete