Căsuță de turtă dulce

casuta de turta dulce

Gata în 1 oră și 30 minute

Ingrediente necesare preparării căsuței de turtă dulce

90 g miere

175 g zahăr brun

60 g unt

350 g făină integrală

1 linguriță bicarbonat

1 linguriță ghimbir răzuit

1 linguriță amestec de condimente

1 ou

500 g fondant alb pentru glazură – de cumpărat

Ornamente comestibile

Cum prepari căsuța de turtă dulce

1 Încinge cuptorul la semnul 4/180°C. Topește mierea, zahărul și untul la foc mic, amestecând până când zahărul se topește.

2 Cerne făina, bicarbonatul, ghimbirul și mirodeniile și combină cu mierea și oul și amestecă pentru a obține un aluat.

3 Întinde aluatul în foaie pe suprafața de lucru și decupează elementele casei: pereții și acoperișul, ferestrele și ușa și așază pe tava tapetată cu hârtie. Dă la cuptor 12-15 minute. Lasă să se răcorească și apoi pune pe grătar metalic ca să se răcească complet.

4 Framântă fondantul până când se înmoaie și pune-l în cornet. Marchează ferestrele de jur-împrejur, apoi ușa și lipește „țiglele pe acoperiș. Lasă să se întărească.

5 Asamblează pereții și acoperișul prin lipire cu fondant și ornează cu bomboane. Nu uita să montezi hornul!

Sursa foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Culinar