Castelul Mikes – o destinatie de top international, din Romania!

Castelul Mikes – o destinatie de top international, din Romania!

Castelul Mikes, Zabala, Vrancea
Castelul Mikes
, numit in prezent Zabola Estate, dateaza din sec. al-XVI-lea si se intinde pe 34 de hectare in mijlocul unui parc dendrologic, la poalele muntilor Vrancei, in localitatea Zabala, la 17 km de Covasna. In urma cu cativa a fost retrocedat urmasilor contelui Mikes, Gregor si Alexander Roy Chowghury care l-au transformat intr-o resedinta de lux, in care traditionalul si modernul sunt imbinate cu bun gust.

Castelul dispune de 6 camere duble, sufragerie si camera de zi, fiind un refugiu departe de lumea zgomotoasa a oraselor. Din respect pentru istoria acestui loc, cativa pereti din caramida netencuita si podele originale au fost pastrate, iar fostele grajduri au fost transformate in restaurant si spatiu dedicat evenimentelor. Mobilierul vechi care a apartinut la un moment dat castelului a fost recuperat din satele apropiate si completat cu piese de mobilier nou.

In anul 2008 Zabola Estate sau The Machine House a figurat in topul celor mai frumoase destinatii de vacante in publicatii internationale, de la New York Magazine si Exit Magazine pana la Harpe’s Bazaar si pe posturile de televiziune CNN, MTV si Duna Tv.

In week-end o noapte de cazare costa intre 45 si 50 euro de persoana cu micul dejun inclus si daca doresti sa vii in cursul saptamanii beneficiezi de o reducere, o noapte de cazare pentru o persoana, cu micul dejun inclus, costand intre 35 si 40 euro.

De-a lungul timpului, castelul din Zabala a avut mai multe intrebuintari. In perioada comunista, constructia a servit drept scoala, dupa care a fost transformata in spital.

Asadar, un castel transformat in unitate de cazare s-a dovedit a fi o idee perfecta pentru a atrage turisti romani si straini in judetul Covasna. Daca tot v-ati hotarat sa innoptati cateva zile la castel, nu ratati ocazia de a vizita si cateva obiective turistice din judetul Covasna, supranumit si “Tinutul Conacelor” datorita numarlui mare de conace si castele.

Lacul Moacsa este un loc ideal pentru practicarea windsurfing-ului, pentru scaldat, pescuit sau stat la soare.

De asemenea, nu poate fi lasat deoparte nici Natura Parc Chichis, cel mai mare parc sportiv si de distractii din Romania de aproximativ 160 hectare.

Din punct de vedere cultural, Covasna este cunoscuta pentru Festivalul Pomana Porcului care marcheaza iesirea din iarna sau pentru Festivalul primaverii care are loc pe 1 mai, la Baile Balvanyos, festival care cuprinde manifestari traditionale romanesti, muzica buna, mancare delicioasa, dansuri si produse populare.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Vacanta