Cartea săptămânii: Amantul japonez de Isabel Allende

Nu ne plac poveștile de dragoste seci și previzibile. Cu protagoniști care nu-și complică viața și o trăiesc liniar. Ne plac chinurile dragostei și credem cu toată ființa că marile iubiri, deși forțate, schingiuite, îndurerate și pătimite, se vor regăsi la un moment dat, oricât de târziu. Universul le va aduce din nou împreună. Iată de ce am ales drept Cartea săptămânii: Amantul japonez de Isabel Allende. Pentru perseverența cu care știi să păstrezi intactă o iubire ascunsă în suflet, timp de decenii…

Dă-te la o… carte: Amantul japonez de Isabel Allende

În Amantul japonez, Allende construiește un castel fragil din cărămizi de sticlă prin care putem întrevedea dragostea. În toate formele, prin toate simțurile. Cea egoistă, care taie în carne vie, cea nevinovată, pură și cuminte, dragostea matură, purie, asumată. Iubirea ilicită, adulterină, interzisă, dar trăită prin toți porii și trecută prin filtrele senzualității târzii. Isabel Allende știe să transforme patima din iubire într-o trăsătură de caracter. Titlul o dă de gol. Dezvăluie și intrigă. Amant înseamnă ascunziș. Japonia e țara ascunsă cu obiceiuri sexuale încă necunoscute. Cu dogme, ritualuri și politețuri excesive. Când Alma, își rememorează viața, descoperim frânturi din istoria Americii de care oamenii vorbesc în șoaptă sau deloc. Ceea ce s-a întâmplat după atacul de la Pearl Harbor este o parte din istoria secretă a Americii. Ostracizarea și umilirea cetățenilor japonezi aflați în anii 40 pe teritoriul Statelor Unite este detaliat descrisă de Allende în cartea sa, adăugându-i-se povești de amor chinuite, răzvrătite, puse la zid.

Amantul japonez de Isabel Allende

Pentru felul cum știe să ne vorbească despre iubire, pentru că personajul central este o tânără din Moldova (!!!), pentru cum reușește să ne facă să simțim suferința din dragoste, cartea săptămânii este Amantul Japonez de Isabel Allende.

Un frumos periplu prin trecut, cu planuri care se întretaie, cu drumuri curmate brusc pentru ca și noi cititorii, și protagoniștii să căutăm împreună noi începuturi de care să ne agățăm; se spune că marile iubire se vor regăsi până la urmă, iar cei care au fost împiedicați să-și trăiască dragostea se vor regăsi într-un târziu… Rămâne de văzut dacă, asemeni protogoniștilor din carte, Alma și Ichimei, se vor regăsi la bătrânețe, după ce au trăit cele mai fierbinți clipe ale amorului în anii tinereții, când sângele clocotește de dorință. Oare la vârsta înțelepciunii mai există dorința aceea care te arde până în rărunchi?

foto: pr

Citește și:

Nu te poți concentra? Te ajutăm noi. Iată ce trebuie să faci!

Speak și Raluka încing spiritele și colaborează pentru a doua oară – „Foc la ghete'

Cum reușește Brigitte Macron să aibă picioare frumoase și tonifiate?

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Muzica, filme, carte