Carmen Brumă, sfaturi utile pentru Postul Paștelui. Ce să mănânci ca să nu te îngrași
:contrast(8):quality(75)/https://www.avantaje.ro/wp-content/uploads/2025/03/carmen-bruma.jpg)
Carmen Brumă, în vârstă de 47 de ani, trage un semnal de alarmă și spune că postul îngrașă, atunci când nu alegem înțelept preparatele pe care le consumăm. Astfel că, pentru cei care vor să țină tot postul și nu își dorec câteva kilograme în plus, nutriționista vine cu sfaturi utile pentru o alimentație sănătoasă.
Postul îngrașă și poate fi nesănătos atunci când te bazezi pe preparate cum sunt cartofii prăjiți, șnițelul de post, hamburgerul de post, covrigii și foietajele, după cum susține Carmen Brumă.
„Dacă vrei să nu te îngrași în post și să ai beneficii de pe urma lui, combină sursele de proteină vegetală. De exemplu, cerealele, eu am aici cușcuș.
Combină cu legume cu boabe, cum este năutul, astfel încât să ai tot spectrul de aminoacizi esențiali. Iar, pentru că fierul din sursele non-animale nu se absoarbe la fel de bine, se mai numește și fier non-hemic, adaugă meselor tale o sursă bogată în vitamina C pentru a spori absorbția, de exemplu pătrunjelul', a explicat Carmen Brumă, pe Instagram.
:contrast(8):quality(75)/https://www.avantaje.ro/wp-content/uploads/2023/09/carmen-bruma-scoasa-de-pe-post-3.jpg)
Carmen Brumă a făcut o listă cu alimentele de post pe care trebuie să le introduceți în dietă:
Leguminoase: linte, mazăre, fasole, năut, etc.
Fulgi de drojdie inactivă (se găsesc în magazinele naturiste)
Quinoa și Amaranth (se găsesc în magazinele naturiste)
Nuci și semințe (de preferat neprăjite)
„Evită excesul de alimente foarte procesate, gen șnițel de post, hamburger de post, mezeluri de post, maioneză de post, care conțin cantități mari de carbohidrați simpli. Mănâncă suficiente proteine vegetale din surse diferite, astfel încât să ai toți aminoacizii esențiali.
Nu exagera cu dulciurile vegane care au creme/blaturi din nuci/caju/alune. E posibil să aibă mai multe calorii decât cele convenționale. Pentru o mai bună absorbție a fierului din sursele vegetale, adăugați o sursă de vitamina C (lămâie, suc de lămâie, pătrunjel)', a spus Carmen Brumă în urmă cu ceva timp.