O tumoare cerebrală este o masă sau o umflătură în creier care apare atunci când celulele cerebrale se divid și cresc necontrolat.
Dar care sunt semnele acestei afecțiuni grave și cât de ușor sunt ele de depistat? Iată care sunt simptomele și la ce trebuie să fim atenți.
O tumoare cerebrală este o creștere de celule anormale care se dezvoltă pe organ, se înmulțesc și se răspândesc într-un mod incontrolabil. Aceste excrescențe pot fi benigne, necanceroase, care cresc lent și care, dacă sunt tratate, este puțin probabil să reapară.
Cu toate acestea, tumorile cerebrale canceroase sunt mai grave și unele pot începe în creier sau se pot răspândi acolo de la un cancer în altă parte a corpului. Tumorile cerebrale sunt, de asemenea, clasificate în funcție de gravitatea lor, tumorile de gradul unu și doi fiind considerate cu risc scăzut.
În timp ce tumorile de gradul trei și patru sunt considerate cu risc ridicat și este probabil să revină după tratament.
Testele de sânge pot ajuta, de asemenea, la evaluarea anumitor tipuri de tumori cerebrale, potrivit neurologului Dr. Peter Pressman, scrie The Sun.
Unele tumori cerebrale, cum ar fi tumorile hipofizare, pot produce hormoni care sunt detectați în sânge, a explicat el într-un eseu.
Pacienții care au o tumoare hipofizară prezintă o concentrație anormală de hormoni, cum ar fi hormonul de creștere sau tirotropina (un hormon care stimulează glanda tiroidă) în sânge.
Potrivit NHS, simptomele unei tumori cerebrale depind de gravitatea acesteia și de partea creierului care este afectată.
Cu toate acestea, există semne comune la care oamenii pot fi atenți dacă sunt îngrijorați.
Printre acestea se numără dureri de cap severe și neîntrerupte, convulsii, precum și greață, vărsături și somnolență.
Alte semne pot include probleme de vedere sau de vorbire, paralizie și chiar modificări ale comportamentului unei persoane, cum ar fi dificultatea de a-și aminti lucruri. Aceste simptome pot apărea brusc sau se pot dezvolta lent în timp.