Care sunt riscurile tatuajelor cu henna?

Sunt frumoase, la modă și ne pot ajuta să ieșim în evidență indiferent de locul în care mergem. Tatuajele semipermanente sau tatuajele cu henna neagră reprezintă un trend și cu siguranță, la un moment dat, orice persoană și-a dorit să încerce un tatuaj de acest fel. Deși aspectul lor reușește să fure privirile celor din jur, este important de știut care sunt riscurile tatuajelor cu henna.

În general, mulți tineri aleg să își facă un tatuaj cu henna din dorința de a ieși în evidență sau, pur și simplu, pentru că un tatuaj permanent li se pare o responsabilitate mult prea mare. Cu toate acestea, puțini știu care sunt adevăratele riscuri ale acestora.

Care sunt riscurile tatuajelor cu henna?

Fie că suntem la mare, la un festival sau vrem să mergem la o petrecere, tatuajele cu henna neagră reprezintă o soluție prin care putem da un plus de valoare look-ului nostru. Însă, specialiștii sunt de părere că aceste tatuaje sunt periculoase pentru sănătate, motiv pentru care s-a hotărât ca în țările europene să se deruleze o campanie de prevenire și informare, potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătății. Scopul acestor campanii este de a arăta adevăratele riscuri celor care-și doresc tatuaje și de a-i face sa ia o decizie care să nu îi afecteze pe termen lung.

Ce este henna?

Henna este o plantă orginară din regiunile tropicale și subtropicale din nordul Africii, Asiei și Australiei. Este cultivată pentru colorantul obținut din frunzele uscate și zdrobite, dar poate fi folosită și în scopuri medicinale. Colorantul henna este roșcat-maroniu și poate fi folosit pentru vopsirea parului, dar și pentru a tatua diferite modele pe piele. Ce trebuie reținut este că această plantă nu are în mod natural culoarea neagră și că pentru a se ajunge la această nuanță închisă sunt folosiți foarte mulți coloranți ce conțin substanțe periculoase.

Care sunt riscurile tatuajelor cu henna neagră?

Realizarea unor astfel de tatuaje poate avea urmări destul de grave. În cele mai multe dintre cazuri pot să apară mâncărimile, roșeața sau petele, dar aceste tatuaje pot duce chiar la decolorarea pielii și pot lăsa cicatrici.  Toate aceste simptome neplăcute se manifestă după câteva zile de la realizarea tatuajului și apar fie în zona în care a fost făcut acesta, fie pe tot corpul.

Dacă ești interesat de această artă, află cum se fac tatuajele!

Bianca Olteanu

Foto: 123rf.com

Citește și:

5 obiceiuri care te fac fericită

Parazitul Anisakis din pește este foarte periculos pentru om. Cum se recunosc simptomele și cum se poate evita infestarea?

10 trucuri garantate de terapeuți împotriva anxietății. Chiar dacă sună comic sau fantezist, specialiștii garantează pentru ele

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sfatul Medicului