Care sunt principalele simptome ale meningitei? Uite cum faci diferența între această afecțiune și o simplă răceală

Meningita este o afecțiune serioasă și care dacă nu este tratată la timp poate să ducă chiar la deces. Pentru că simptomele acesteia sunt deseori confundate cu cele ale unei simple răceli, oamenii le ignoră și astfel își pun viața în pericol.

Perioadele mai reci din an fac ca organismul să fie predispus la îmbolnăviri, iar cele mai frecvente sunt răcelile de sezon. Cu toate acestea, oamenii trebuie să fie foarte atenți la simptome și asta pentru că unele dintre ele fac trimitere directă la o altă boală, mult mai gravă, mai exact meningita.

Ce este meningita?

Meningita apare în momentul în care membranele care acoperă creierul şi coloana vertebrală sunt inflamate. Acest lucru se poate întâmpla din cauza unui virus puternic, care ajunge să afecteze întreg organismul. În cele mai multe cazuri, meningita apare în special atunci când sistemul imunitar este slăbit.

Care sunt principalele simptome ale meningitei?

1. Febră foarte mare

Febra foarte mare este un simptom care ar trebui să te pună pe gânduri. Atunci când apare brusc și nu scade indiferent de tratament, aceasta poate fi semnul meningitei. Fiind o manifestare foarte des întâlnită, febra este de multe ori trecută cu vederea.

2. Dureri puternice de cap

În cazul meningitei, durerile de cap nu duc doar la apariția unui simplu disconfort, ci sunt de-a dreptul insuportabile. În plus, acestea pot fi însoțite și de senzația de “gât înțepenit”, ceea ce face ca orice mișcare să se transforme într-un adevărat chin.

3. Probleme de vedere

O persoană care suferă de meningită se poate confrunta cu probleme de vedere. Mai exact, aceasta nu va fi capabilă să își concentreze privirea într-un singur loc, ceea ce duce la apariția vederii neclare, potrivit brightside.me. Pe lângă vederea încețoșată se poate instala și o stare de confuzie accentuată.

4. Stări de vomă

Dacă îți pierzi apetitul alimentar, te confrunți cu senzația de vomă și cu durerile de stomac, cel mai bine ar fi să mergi rapid la medic. Aceste simptome sunt comune foarte multor afecțiuni, însă pot fi și semnul meningitei.

5. Sensibilitatea la lumină și somnolență

Bolnavul de meningită se va teme de lumina foarte puternică. La contactul cu lumina, ochii încep să lăcrimeze, apar amețelile și starea de vomă. Meningita poate să ducă și la epuizarea fizică și apariția stărilor de somnolență, organismul fiind foarte puternic afectat.

6. Dureri musculare

Durerile musculare reprezintă un alt simptom al meningitei, iar dacă acestea apar alături de vărsături, dureri de cap puternice și febră foarte mare, vizita la medic trebuie să se facă cât mai repede.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

De ce este bine să dormi pe spate? Trucuri preţioase care te vor ajuta să ai un somn odihnitor

Te dor genunchii, articulațiile și ligamentele? Iată tratamentul natural care îți redă mobilitatea în cel mai scurt timp

Ce este cardiopatia ischemică și care sunt principalele simptome ale acestei boli?

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sfatul Medicului