Care sunt principalele cauze de deces la nivel mondial? 10 afecțiuni care îți pot pune viața în pericol

După ce au realizat mai multe studii, oamenii de știință au ajuns la concluzia că mai bine de jumătate din numărul deceselor înregistrate la nivel mondial au apărut după ce indivizii au fost diagnosticați cu una sau mai multe afecțiuni periculoase. Astfel, aceștia au reușit să facă un top 10 al bolilor cu un grad ridicat de mortalitate.

Specialiștii consideră că o evidență care să prezinte clar cauzele care au dus la decesul persoanelor este esențială nu doar pentru a îmbunătăți sistemul medical, ci și pentru a găsi cele mai eficiente tratamente împotriva acestor afecțiuni. Studiind cu atenție acest aspect, cercetătorii au alcătuit o listă a celor mai periculoase boli, acestea fiind vinovate de o scădere dramatică a populației.

10 afecțiuni care îți pot pune viața în pericol

Statisticile arată că în anul 2016, la nivel mondial, 15,2 milioane de oameni au murit în urma unui accident vascular cerebral sau după ce au fost diagnosticați cu o boala cardiacă ischemică, potrivit who.int. Aceste două afecțiuni sunt vinovate de apariția tot mai multor decese, ocupând primele poziții în topul celor mai periculoase boli de mai bine de 15 ani.

O altă afecțiune care poate duce la deces este boala pulmonară obstructivă cronică, urmată de cancerul pulmonar. Diabetul a ucis 1,6 milioane de oameni în anul 2016, dar chiar dacă este pe locul 5 în topul cauzelor care au dus la deces la nivel mondial, specialiștii au observat că există o scădere a numărului persoanelor care și-au pierdut viața din cauza acestei boli, comparativ cu datele din anul 2000.

Demența, infecțiile respiratorii inferioare, bolile diareice, tuberculoza, HIV/SIDA sunt afecțiunile care completează topul celor 10 boli asociate frecvent cu decesul. În plus, cercetătorii atrag atenția că un număr însemnat de persoane, mai exact 1,4 milioane și-au pierdut viața după ce au fost implicate într-un accident rutier.

Foto: 123rf.com

Citește și:

Ficatul tău funcționează bine?

Prof. dr. Carmen Ginghină, medic primar cardiolog, totul despre bolile inimii

Ce se întâmplă în organismul tău atunci când mesteci gumă? Uite ce efecte nocive poate avea acest obicei

 

 

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sfatul Medicului