Care sunt primele semne ale atacului de panică? Uite cum faci diferența între această afecțiune și infarctul miocardic

Pentru că sunt asemănătoare, simptomele infarctului miocardic și primele semne ale atacului de panică pot fi confundate cu ușurință, iar dacă în cazul ultimei afecțiuni urmările nu sunt atât de grave, infarctul miocardic poate duce la deces. 

Pentru a face diferența între infarctul miocardic și atacul de panică este foarte important să știm care sunt principalele simptome ale acestora. Durerea puternică în piept, durerile la nivelul stomacului, anxietatea, amețeala, senzația de vomă și de greață sau transpirația excesivă sunt cele mai des întâlnite simptome ale infarctului miocardic. Chiar dacă acestea apar și în cazul atacului de panică, atunci când vorbim despre infarct, intensitatea este mult mai mare și este nevoie de ajutor specializat.

Care sunt primele semne ale atacului de panică?

Dacă despre simptomele infarctului miocardic s-a tot vorbit, puține persoane știu care sunt primele semne ale atacului de panică. Multe persoane suferă de această afecțiune fără să cunoască acest lucru.

Atacul de panică poate să apară oricând, chiar și în timpul somnului și se traduce printr-o stare de îngrijorare acută, însoțită de mai multe simptome specifice infarctului miocardic. Principalele semne ale atacului de panică sunt amețeala și amorțirea mâinilor și picioarelor, accelerarea ritmului cardiac, transpirația sau frisoanele, problemele de respirație, senzația de nod în gât, de gol în stomac și de pierdere a controlului, potrivit webmd.com.

Un atac de panică poate să dureze de la câteva secunde și până la 10 minute. Atunci când atacurile de panică apar în mod repetat, specialiștii atrag atenția că este nevoie de un consult medical, asta pentru a determina dacă nu există alte probleme de sănătate. Studiile au arătat că persoanele care suferă de atacuri de panică au mai multe șanse să dezvolte o depresie sau dependențe de droguri și alcool.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Alimentele pe care trebuie să le eviți dacă ai probleme cu acneea. Aspectul pielii se va îmbunătăți rapid

De ce ți se înroșesc ochii? Principalele cauze care duc la apariția acestei probleme

Te culci în fiecare seară foarte târziu? Uite cum îți poate afecta sănătatea acest obicei

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sfatul Medicului