Care sunt greșelile de igienă pe care le facem și le considerăm inofensive?

Învățăm despre regulile de igienă și de autoîngrijire încă din copilărie. Toată lumea înțelege cât de important este să se spele pe mâini și să se spele pe dinți în mod regulat. Dar, de multe ori, nu ne gândim la obiceiurile de igienă care pot fi de fapt dăunătoare pentru noi. Chiar și modul în care ne uscăm corpul după duș și ne tăiem unghiile contează.

Iată o listă de greșeli de igienă pe care le facem în mod frecvent.

Greșeli de igienă care par inofensive

Întotdeauna începem să ne spălăm pe dinți în același loc. Atunci când începem să ne spălăm constant pe dinți în același loc, acordăm cea mai mare atenție dinților care sunt spălați primii. Dinții pe care îi spălăm ultimii nu primesc prea multă atenție, deoarece avem tendința de a ne plictisi până ajungem la ei. De aceea, medicii dentiști ne sfătuiesc să nu ne obișnuim cu același model de periaj și să începem întotdeauna cu dinți diferiți pentru a-i curăța mai uniform.

Ne spălăm pe față după ce terminăm o activitate fizică, nu înainte. Experții consideră că este mai important să te speli înainte de a te începe o activitate fizică. Este mai bine să cureți în prealabil orice machiaj sau murdărie și nu va trebui să îți faci griji cu privire la curățenia pielii după un antrenament.

Dacă nu faci acest lucru, atunci este mai bine să nu îți ștergi fața de transpirație după antrenament, altfel, riști să îți astupi porii. Este suficient să ștergi ușor pielea cu un prosop de bumbac.

Cosmetizarea unghiilor după baie. Unghiile umede sunt mai moi decât cele uscate, așa că tăierea lor poate părea mai ușoară. Dar, de fapt, această metodă aduce mai multe neplăceri, deoarece unghiile se îndoaie, iar tăietura se transformă într-o ruptură. Marginile neuniforme ale unghiilor se pot agăța de haine, ceea ce le poate deteriora pe ambele. De aceea, este mai bine să le tăiem atunci când sunt uscate.

Ștergem corpul după duș. Experții recomandă să nu te ștergi după un duș. Cu un prosop, îndepărtăm celulele moarte care protejează pielea. În schimb, cel mai bine este să așteptăm ca pielea să se usuce singură sau să o uscăm ușor cu un prosop în loc să o insistăm.

Folosim prea multă pastă de dinți. Medicii stomatologi nu sunt de acord că, cu cât folosim mai multă pastă de dinți, cu atât este mai bună pentru dinții noștri. Spălatul pe dinți cu multă pastă de dinți poate duce la apariția fluorozei la copii. Aceasta este o deteriorare a smalțului cauzată de excesul de fluor, care poate colora dinții odată cu vârsta și îi face mai predispuși la carii.

Fluoroza afectează mai ales copiii. Dar totuși, folosirea unei paste de dinți în exces cu particule abrazive, combinată cu frecarea dură a periuței de dinți, poate cauza slăbirea smalțului. Poți evita toate aceste probleme dacă folosești cantități de pastă de dinți cât un bob de mazăre la fiecare utilizare.

Folosim în mod constant același antiperspirant. În timp, corpul nostru se obișnuiește cu antiperspirantele. Dacă le schimbăm rar, acestea nu mai acționează împotriva mirosurilor neplăcute. Prin urmare, se consideră util să încercăm periodic și alte antiperspirante.

Ne curățăm urechile, dar nu ne spălăm în spatele lor. Oamenii nu ar trebui să-și curețe urechile deloc. Dar dacă organismul începe să producă mult ceară de urechi, ceea ce poate duce la disconfort sau la pierderea auzului, este mai bine să se consulte un medic care va efectua procedurile necesare.

În același timp, uităm adesea să ne curățăm zona din spatele urechilor, deși este recomandat să facem acest lucru în mod regulat. Fără să facem acest lucru, pielea noastră poate începe să emane un miros neplăcut. Pentru a împiedica acest lucru să se întâmple, trebuie să spălați zilnic zona din spatele urechilor folosind apă și săpun.

Foto: 123RF

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate