Care sunt cele mai frecvente greșeli din alimentație?

Stresul cu care ne confruntăm în mod obișnuit la job, mâncatul în oraș sau faptul că nu ne hidratăm suficient, toate acestea ne pot împiedica să avem un stil de viață sănătos. La toate acestea se adaugă o serie de greșeli pe care tot mai multe persoane le fac atunci când vine vorba despre alimentație și care pe termen lung pot avea consecințe negative asupra organismului. 

Așa cum există alimente care ne ajută să luptăm împotriva îmbătrânirii și kilogramelor în plus, există și multe greșeli în dieta noastră pe care este important să le cunoaștem și să corectăm.

Care sunt cele mai frecvente greșeli din alimentație?

1. Nu luăm micul dejun

Acest lucru este ceva mai comun decât credem noi, deoarece există credința “falsă” că, în acest fel, putem să scăpăm mai repede de kilogramele în plus. Este însă un obicei de care, fără îndoială, trebuie să scăpăm. Micul dejun reprezintă una dintre cele mai importante mese și cea care ne va da energia necesară pentru a face față provocărilor din timpul zilei.

2. Ronțăim între mese

Sărind mesele, sistemul nostru digestiv este afectat, la fel și sănătatea noastră, în general. Pentru că, în acest fel, vom continua să dereglăm ceasul natural al organismului nostru.

3. Mâncăm des la fast food

Mâncarea adecvată ar trebui să aibă un nivel scăzut de sare (până la 6 grame pe zi), pentru a nu depăși recomandările medicilor. Mâncărurile de tip fast food nu doar că depășesc conținutul de sare, dar depășesc și nivelul de calorii permis și favorizează obezitatea, diabetul și hipertensiunea arterială.

4.  Nu mâncăm suficiente fructe și legume

Se recomandă să consumăm două sau trei fructe proaspete pe zi, precum și două porții de legume. Acest obicei ne va da vitaminele și mineralele de care corpul nostru are nevoie ca să funcționeze corect și să rămână sănătos.

5.  Nu ne hidratăm suficient

A ne hidrata corect este ceva mai important decât pare pentru că deshidratarea reprezintă o problemă foarte gravă pentru corpul nostru. Apa este necesară atât pentru buna funcționare a articulațiilor și oaselor, cât și pentru  a regla temperatura corpului. În plus, aceasta hrănește creierul și măduva spinării.

6. Mâncăm pe fugă

Se întâmplă de multe ori să mâncăm pe fugă, deasupra tastaturii de la birou, fără a ne acorda răgazul de a ne bucura de proprietățile hranei. Din acest motiv apar problemele legate de digestie și stările de rău.

Foto: 123rf.com

Citește și:

5 lucruri care te împiedică să ai o siluetă de vis. Uite de ce nu reușești să scapi de kilogramele în plus

De ce ne îngrășăm în timpul postului? Uite ce alegeri alimentare trebuie să faci pentru a-ți păstra silueta

Cum te poate ajuta brânza cottage să slăbești? Uite când să o consumi pentru a obține rezultate rapid

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Diverse