Care sunt cele mai bune alimente de consumat atunci când ai enterocolită?

Atunci când suntem afectați de o problemă digestivă, ultimul lucru la care te gândești este ce alimente ai voie să mănânci. Simptomele supărătoare pot afecta, în mod evident, starea generală de sănătate, însă nu este ceva îngrijorător și majoritatea oamenilor este afectată din când în când.

La un moment dat însă ar trebui să mănânci alimente solide de îndată ce te simți în stare. Medicii recomandă mesele mici și ușoare și evitarea alimentelor grase sau picante.

„Mâncarea sărată ajută cel mai mult. Exemple bune sunt cartofii, orezul, bananele, supa și legumele fierte', susțin specialiștii, potrivit The Sun. De asemenea, sunt recomandate orezul, pastele, cartofi fără coajă, biscuiți uscați, pui, vită, pește, omletă.

Cu toate acestea, nu trebuie să mănânci dacă ți-ai pierdut pofta de mâncare, dar că ar trebui să bei în continuare multe lichide. Acest lucru te va ajuta să eviți deshidratarea și ar trebui să iei înghițituri mici și dese de apă.

În mod ideal, adulții care se confruntă cu această afecțiune ar trebui să bea multe lichide care conțin apă, sare și zahăr. De asemenea, de la farmacie se pot cumpărara fără prescripție medicală o soluție de rehidratare orală pentru a preveni deshidratarea. Aceste soluții vin de obicei într-un plic. De cele mai multe ori sunt dizolvate în apă și ajută la înlocuirea sării, zahărului și a altor minerale importante care se pierd atunci când ai scaune moi.

Medicul pediatru Mihai Craiu susține că în această perioadă de vacanță, copiii se pot confrunta cu multe boli cu febră, tuse sau diaree. Acesta îi îndeamnă pe părinți să nu apeleze la antibiotice de frică.

„Trebuie spus părintelui ce se întâmplă dacă folosește inutil antibioticele. Și acesta e un lucru care cred că a fost șoptit cu o voce mai înceată versus riscurile pe care le face boala x sau y. De asta iau părinții această decizie. Niciun părinte nu vrea să-i fie rău copilului. Dacă nu schimbăm nimic în modul în care dăm antibioticele, până o să fie copiii lor pensionari, vor muri de pneumonie, pielonefrită, apendicită și alte boli date de germeni rezistenți la toate antibioticele cunoscute', a subliniat reputatul pediatru, cu ocazia participării sale la Parteneriatul Global pentru Infecții Respiratorii (GRIP), potrivit 360medical.ro.

Foto: 123RF

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate