Care este vârsta ideală pentru căsătorie

Fiecare tânăr care a trecut de vârsta de 20 – 25  de ani, probabil a primit cel puțin o dată întrebarea 'Dar tu când te căsătorești?' de la părinți sau de la rude. Unii tineri nici nu vor să audă de așa ceva, alții chiar nu mai au răbdare până la ziua nunții. Dar totuși, care este vârsta cea mai potrivită pentru cei doi parteneri pentru ca mariajul să fie unul de succes?

Unii consideră că este mult mai important să găsești partenerul potrivit, decât vârsta pe care o ai, care este doar un număr, așa că nu ar trebui să conteze prea mult. Cu toate acestea, o vorbă din bătrâni spune că dacă te vei căsători mai târziu și mariajul va fi unul de durată.

Care este vârsta ideală pentru căsătorie, pentru ca aceasta să fie de durată

Specialiștii au analizat căsniciile fericite și divorțurile, pentru a stabili care este vârsta cea mai indicată pentru ca o căsnicie să fie solidă și să reziste pentru totdeauna. Studiile recente au demonstrat că rata divorţurilor este mai scăzută în cazul persoanelor care se căsătoresc când au între 28 şi 32 de ani. Așadar, este mai puţin riscant să te căsătoreşti la sfârşitul anilor 20, decât la jumătatea vârstei dintre 30 şi 40 de ani, potrivit sociologului Nicholas Wolfinger, care a analizat datele familiilor timp de şase ani, potrivit Indy100.com.

De asemenea, este important de menționat și faptul că mariajele încheiate încă din adolescenţă riscă cu 38 la sută să ajungă la divorţ cinci ani mai târziu, spune acelaşi sociolog. Pentru cei care abia împlinesc vârsta de 20 ani, riscul este de 27 de procente.

Cu toate acestea, cuplurile care hotărăsc să-şi unească destinele în mod oficial între vârstele de 25 şi 29 de ani riscă cu 14 la sută să divorţeze mai târziu. La adulţii cu vârste cuprinse între 30 şi 34 de ani care aleg să se căsătorească, riscul de a divorța scade la 10 procente.

În plus, Wolfinger specifică și faptul că aceste date sunt irelevante în funcţie de educaţia, religia şi trecutul sexual al oamenilor.

Știi că există un test care îți ghicește vârsta în funcție de cultura ta generală? Fă-l și tu!

Foto: 123rf.com

Mihaela Tudor

Citește și:

Cea mai puternică rugăciune pentru căsătorie grabnică și fericită

Chiromanţie – Linia căsătoriei îţi dezvăluie când te vei mărita

Mic ghid astrologic de casatorie

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Spiritualitate