Care este secretul oamenilor slabi. Oamenii de știință spun că nu are de-a face cu dietele și sportul

Oamenii de știință de la Cambridge par să fi descoperit secretul oamenilor slabi. Iar acesta nu ține nici de dietă, nici de sport. Asta poate fi o veste bună pentru unii. 

Secretul oamenilor slabi, dezvăluit de un studiu care s-a întins pe 20 de ani


Conform www.bbc.com, o echipă de cercetători a studiat de-a lungul a 20 de ani 15.000 de persoane normoponderale. Astfel, au concluzionat că aceștia au în ADN gene care îi ajută să nu acumuleze kilograme în plus.

Oamenii de știință au analizat obiceiurile alimentare ale celor care au reușit să nu aibă fluctuații de greutate semnificative din copilărie până la vârsta adultă. Au ajuns, astfel, la concluzia că există două categorii de oameni slabi pe care-i ajută factorul genetic: prima categorie e a celor care nu au poftă de mâncare, a doua categorie e a celor care, deși mănâncă orice, oricât, oricând, nu se îngrașă.

Sadaf Farooqi, membru al echipei de cercetători, a ținut să sublinieze faptul că, în realitate, “avem un control mult mai mic asupra greutății noastre corporale decât ne-am putea imagina. Credem că unii oameni au gene care le permit să ardă grăsimile foarte repede şi în acest fel reuşesc să rămână slabi.”

Un copil cu părinți supraponderali, șanse mari să devină supraponderal

Oamenii de știință spun că următorul pas este acela de a repera cu precizie genele exacte care favorizează menținerea unei greutăți sănătoase. Prin urmare, un copil ai cărui părinţi sunt slabi are mai multe şanse să îşi menţină o greutate normală la vârsta adultă decât un copil ai cărui părinţi supraponderali.

Dacă reuşeşti să rămâi slab înseamnă că ai avut norocul să moşteneşti gene bune. Poate că acum, știind aceste lucruri, oamenii vor fi mai drăguţi cu cei care se luptă cu greutatea', mai spune cercetătoarea Sadaf Farooqi.

Citeste si Cum să îți accelerezi metabolismul pentru a slăbi? 5 pași pe care trebuie să îi respecți

Dacă greutatea corporală este stabilită de gene, de ce unii oameni devin obezi la vârsta adultă?

 

Referindu-se la cercetarea echipei de la Cambridge, Tom Sanders, profesor de nutriție și dietetică la King’s College London, a ținut să adauge faptul că, deși studiul indică faptul că obezitatea este determinată genetic, nu trebuie pierdut din vedere că cei mai mulți oameni devin obezi la maturitate.  “Acest lucru se datorează mediului în care trăim, care încurajează stilul de viață sedentar și accesul aproape nelimitat la alimente bogate în calorii“, spune profesorul londonez.

Descoperirea oamenilor de știință din Cambridge nu trebuie, așadar, să-i determine pe cei care se confruntă cu kilograme în plus să se resemneze. Și ei pot avea o greutate sănătoasă, asemenea celor programați genetic, doar că ei trebuie să mănânce mai supravegheat și să depună ceva mai mult efort decât cei privilegiați de soartă.

Citeste si Cum te ajută hipnoza să slăbești. Singura metodă de slăbire care nu presupune niciun fel de restricție alimentară

Sursa foto: 123rf

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri