Care este diferența dintre migrenă și anevrism?

care este diferența dintre migrenă și anevrism

Migrenele afectează din ce în ce mai multe persoane, iar multe dintre ele ajung în punctul în care nu știu care este diferența dintre migrenă și anevrism și când este cazul să își facă griji.

Migrenele se traduc prin dureri puternice de cap și de multe ori ele pot ascunde un anevrism. Mai mult, cercetătorii sunt de părere că ruptura unui anevrism duce produce dureri de cap de o intensitate foarte mare, înainte de orice alt simptom.

Ce este un anevrism?

Anevrismul apare în momentul în care se umflă un vas de sânge prezent la nivelul creierului. Acesta poate să apară în momentul în care pereții vaselor de sânge se subțiază. În momentul în care se rupe, anevrismul poate provoca o hemoragie puternică, ceea ce poate duce la apariția leziunilor grave la nivelul creierului, potrivit independent.co.uk.

Howard A Riina, profesor neurochirug la  NYU Langone Medical Centre este de părere că durerea asociată cu un anevrism cerebral este descrisă de cele mai multe ori ca fiind cea mai puternică durere cu care s-a confruntat cineva vreodată.

Care este diferența dintre migrenă și anevrism?

Medicii sunt de părere că nu trebuie să dăm fuga la spital ori de câte ori avem o durere mai puternică de cap, ci că aceasta ar putea fi tratată acasă. În cazul în care durerea persistă și este din ce în ce mai intensă, mai mult ca sigur este vorba despre un anevrism, situație în care ar trebui consultat urgent un medic.

Pe lângă durerea puternică de cap, alte simptome care descriu prezența unui anevrism sunt rigiditatea din zona gâtului, senzația de vomă și sensibilitatea asociată cu dureri ale ochilor în prezența luminii puternice.  Cauzele care duc la apariția anevrismului nu sunt cunoscute, însă sunt asociate adesea cu fumatul, tensiunea arterială ridicată și existența cazurilor similare în istoricul familiei.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Durere de cap sau migrena?

Remedii rapide anti-migrene

Semnele organismului: cum îți arată că suferi de ceva

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Sanatate