Care este diferența dintre cocktail și mocktail?

Poate că ai văzut mocktail în meniu când ai ieșit ultima dată la restaurant. De fapt, mocktailurile au devenit din ce în ce mai populare pentru cei care doresc să se bucure de o băutură artizanală fără alcool.

Așadar, dacă te întrebai care este diferența dintre un mocktail și un cocktail, aceasta constă în faptul că mocktailurile nu conțin alcool, în timp ce cocktailurile da.

Atunci când înveți despre diferențele dintre un mocktail și un cocktail, un factor cheie este alcoolul. În esență, da, diferența constă în faptul că un cocktail conține băuturi alcoolice spirtoase, iar un mocktail nu conține deloc alcool. Cu toate acestea, există o adevărată artă autentică de a face ca un mocktail să aibă un gust la fel de delicios ca o băutură alcoolică, scrie DRNXMYTH.

Deoarece mocktailurile nu conțin alcool, dacă nu sunt amestecate cu puțină creativitate și cu pasiunea pentru băuturi pe care o au mixologii, atunci ele pot semăna cu un smoothie foarte lipsit de strălucire! Chiar mai rău, unele au gustul unui simplu suc de fructe sau al unui sifon cu o felie de lămâie aruncată înăuntru, ceea ce cu siguranță nu este ceea ce căutați atunci când vă doriți un „virgin cocktail'.

Mocktailurile de calitate urmăresc să imite cocktailurile populare pe care le comandă oamenii, cum ar fi mojito sau margarita. Acestea vor folosi adesea ingrediente și ornamente similare, cu excepția alcoolului.

Cum faci un mocktail?

Organizezi o petrecere sau pur și simplu ai musafiri pe care vrei să îi impresionezi, este întotdeauna o idee bună să înveți cum să faci câteva mocktailuri pentru cei care nu beau alcool. Pentru a crea un mocktail, care aproape că îți păcălește creierul să creadă că consumă alcool, dar fără regretul de după ce ai băut, o mulțime de mixologi se bazează pe utilizarea apei carbogazoase și a lime-ului.

Bulele (“gazul”) fac creierul să creadă că bea alcool, deoarece o combinație de apă carbogazoasă și felie de lămâie sau lime este ceva ce de obicei nu ai bea decât atunci când bei alcool în mod obișnuit.

Foto: 123RF

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Timp Liber