Care este cea mai periculoasă operație estetică?

Interesul oamenilor pentru operațiile estetice a crescut tot mai mult în ultimii ani, majoritatea persoanelor considerând că acestea sunt cea mai potrivită metodă prin care pot fi corectate defectele fizice și prin care poate fi îmbunătățită imaginea. În timp ce unele intervenții nu implică foarte multe riscuri, există o operație estetică foarte periculoasă.

Lăsând la o parte aspectul vizual, există situații în care operațiile estetice sunt necesare și pentru a rezolva diferite probleme de sănătate. Cu toate acestea, majoritatea celor care ajung pe mâna medicului estetician își doresc doar să scape de anumite complexe legate de aspectul siluetei. Fie că își doresc un bust mai generos, fie că vor buze mai pline sau fese ferme, o mulțime de persoane apelează la operațiile estetice fără să țină cont de riscurile care pot să apară.

Care este cea mai periculoasă operație estetică?

Cea mai periculoasă operație estetică este în același timp și cea pe care pacienții o solicită frecvent, adică implantul fesier. Tot mai multe femei își doresc un fund ferm și care să iasă în evidență, lucru dovedit și de dublarea numărului de operații estetice de acest tip în ultimii cinci ani, potrivit  independent.co.uk.

Implantul fesier se poate face fie prin injectarea grăsimii din alte zone ale corpului, fie prin utilizarea silicoanelor pentru fese. Atunci când este injectată grăsime în zona feselor, specialiștii vorbesc despre posibilitatea apariției unor probleme grave de sănătate, mai ales dacă intervenția este făcută incorect. Cea mai frecventă problemă este dezvoltarea unei afecțiuni care poartă denumirea de embolie grasă. Mai exact, grăsimea injectată poate să ajungă în sânge și să influențeze funcționarea plămânilor, provocând accidentul vascular cerebral.

Embolia grasă a fost identificată ca fiind principala cauză de deces în chirurgia estetică, cercetătorii menționând în studiile lor că implantul fesier este o operație estetică care implică foarte multe riscuri.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Ce este grăsimea viscerală și de ce îți poate provoca probleme de sănătate?

O nouă bacterie rezistentă la antibiotice a fost descoperită în spitale. Cum îi afectează pe pacienți?

Cum ar trebui să consumi guma de mestecat pentru a nu avea probleme de sănătate?

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Sanatate