Care este băutura care te ajută să trăiești mai mult? Iată cât de mult trebuie să bei

Băutorii de cafea trăiesc mai mult și au o inimă mai sănătoasă, potrivit unui studiu. Persoanele care savurează două sau trei cești de cafea în fiecare zi au un risc mai mic de a muri de tineri sau de a avea un tic nervos, în comparație cu cei care nu beau.

Potrivit datelor, cafeaua măcinată a redus riscul de deces prematur cu 27 la sută și a redus bolile de inimă cu 20 la sută, în timp ce cafeaua instant și cea decofeinizată au avut, de asemenea, beneficii pentru sănătate.

Boabele de cafea sunt pline de antioxidanți care ajută organismul să elimine moleculele periculoase numite radicali liberi, care pot declanșa boli. Studiul australian a folosit mai mult de 12 ani de înregistrări de sănătate de la 449.563 de persoane din Marea Britanie cu vârste cuprinse între 40 și 69 de ani.

Studiul a arătat că orice consum regulat de cafea a fost asociat cu o stare de sănătate mai bună, dar două-trei cești pe zi reprezintă punctul ideal.

Profesorul Peter Kistler de la Baker Heart and Diabetes Research Institute din Melbourne, care a realizat studiul, a declarat, potrivit The Sun: „Cafeaua a fost asociată cu reduceri ale bolilor cardiovasculare și ale deceselor din orice cauză. Cofeina este cel mai cunoscut constituent, dar băutura conține peste 100 de componente biologic active.

Este probabil că compușii necafeinizați au fost responsabili pentru relația dintre consumul de cafea, bolile cardiovasculare și supraviețuirea”.

Dr. Duane Mellor, de la Universitatea Aston din Marea Britanie, a adăugat: „Este important să știm că o cafea cu puțin lapte este diferită de o cafea cu lapte, îndulcită cu sirop și frișcă.”

Foto: 123RF

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate