Cardinala, Fixa si Mobila (Mutabila) – Cele trei calitati din astrologia vestica

Fiecare dintre aceste trei grupe detine o calitate distincta si un mod specific de a interactiona cu lumea inconjuratoare. Desi cele patru semne care se subscriu unei Calitati au la baza anumite insusiri comune, ele difera categoric pe anumite planuri.

Legatura cu elementele se face la urmatorul nivel. Fiecare grupa formata de Elemente contine cate o zodie Cardinala, una Fixa si una Mobila. Pe de alta parte, fiecare grupa formata de Calitati, contine patru zodii guvernate, fiecare, de cate un element – Pamant, Aer, Foc si Apa.

Trebuie inteles ca fiecare zodie, definita atat printr-un element, cat si printr-o Calitate, este diferita de toate celelalte zodii. Astfel, o zodie Cardinala de Apa se comporta diferit de o zodie Fixa de Apa sau cele trei zodii de Pamant difera intre ele prin insusirile pe care le ofera Calitatile, una fiind obligatoriu Cardinala, alta Fixa si cealalta Mobila. In acest fel, se pot stabili, pe langa asemanari intre zodiile guvernate de acelasi Element, si diferente notabile prin Calitatile de care sunt influentate.

O legatura stransa exista si intre Calitati si anotimpuri. Practic, zodiile Cardinale sunt pozitionate la inceputul unui anotimp, zodiile Fixe cuprind mijlocul acestuia iar zodiile Mutabile il inchid, creand premisele unui nou ciclu.

 

Cele trei calitati din astrologia vestica

Zodiile Cardinale (Berbec, Rac, Balanta si Capricorn) marcheaza cele doua echinoctii (de primavara si de toamna) si cele doua solstitii (de vara si de iarna). Nativii acestor zodii sunt activi, ambitiosi si stiu sa se auto-motiveze. Sunt cei de la care pornesc ideile si, totodata, cei care pot directiona un grup spre un scop anume. Lideri creativi, cei nascuti in zodiile Cardinale sunt plini de initiativa insa, cateodata, acestia pot fi extrem de incapatanati, pretentiosi si egoisti.

Zodiile Fixe (Taur, Leu, Scorpion, Varsator) sunt, asa cum le spune si numele, stabile si nu se schimba prea usor. Nativii acestor zodii sunt conservatori, fiind adevarati pastratori ai valorilor traditionale. Acestia se pot concentra usor pe o anumita problema si gasesc si forta necesara pentru a o aborda corect. Sunt mereu determinati, perseverenti si individualisti. Si cei nascuti in zodiile Fixe pot fi lideri excelenti, insa si acestia, de multe ori, sunt foarte greu de multumit si incapatanati.

Zodiile Mobile (Gemeni, Fecioara, Sagetator, Pesti) cad, de obicei, intre anotimpuri si, de aceea, sunt considerate schimbatoare. Nativii acestor zodii se pot adapta usor la anumite situatii si sunt cei care evolueaza cel mai usor, ajungand sa descopere, in timp, toate aspectele unei probleme. Cei nascuti in zodiile Mutabile sunt versatili si plini de resurse, insa aceste semne pot fi considerate si duale sau, de ce nu, chiar duplicitare, uneori.

Alaturi de cele patru elemente, intelegerea celor trei calitati ne aduce mai aproape de o definire exacta a semnelor din astrologia vestica. Impreuna, aceste doua tipuri de influente ne ajuta sa pozitionam cele 12 zodii ale horoscopului european intr-un plan destul de clar al caracteristicilor generale.

Citeste mai multe detalii despre cele trei calitati din astrologia vestica aici: semnele Mobile, semnele Fixe si semnele Cardinale.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Astromania