Carantină în luna decembrie în România? Un medic imunolog rupe tăcerea: „Ceea ce fac astăzi guvernanții este genocid”

Mulți români se întreabă dacă și anul acesta Sărbătorile de iarnă sunt în pericol din cauza numărului ridicat de cazuri noi Covid-19 în fiecare zi. Internările în spitale și decesele zilnice sunt în continuare în număr mare și există temeri că acest lucru ar putea impune restricții în decembrie.

Radu Ciornei, imunolog și deputat USR, și-a exprimat părerea în ceea ce privește situația României din cauza numeroaselor cazuri și a declarat că o carantină care să dureze o lună de zile, începând cu 10 decembrie, ar schimba evoluția pandemiei la noi în țară. De asemenea, acesta susține că nici începerea școlilor nu a fost o decizie bună.

„Voi fi scurt și tranșant. În acest moment al pandemiei, în care mor într-o zi mai mulți oameni decât are România membri ai Parlamentului, sau dacă ar cădea toate aeronavele Tarom trimise în teritoriu, școala nu poate fi deschisă. Cu acest grad de ocupare în ATI, a trimite școala și absolut tot ce se poate în online și munca de la domiciliu sunt o obligație. Ceea ce fac astăzi guvernanții prin neinstituirea stării de urgență la acest grad de încărcare în spitale și rată de decese este genocid.

Eu cred că un lockdown între 10 decembrie și 10 ianuarie, ce va fi hulit și de comercianți, și de multe alte categorii, poate salva câteva mii de vieți, până în luna aprilie', a scris Radu Ciornei pe Facebook.

„Așa cum observăm de o lună, nu putem face nimic pe termen scurt. Pe termen mediu și lung, la această rată de infectare și ocupare a paturilor în ATI doar vaccinarea masivă poate diminua treptat rata deceselor. În acest moment, dacă am fi avut 10.000 de paturi ATI, să știți că toate ar fi fost ocupate, pentru că dorim ca formele medii să beneficieze de cel mai bun tratament.

Vaccinarea nu este un remediu miraculos cu eficacitate de 100%, însă, cu siguranță, descrește probabilitatea unor forme grave de boală cu 90%. Odată ce pacienții se prezintă în UPU cu forme foarte grave, acel punct de la care afectarea pulmonară și sistemică este foarte greu de tratat este depășit, boala devine o loterie în care Tocilizumabul, anticorpii monoclonali sau Remdesivirul nu mai au aceeași eficiență ca în cazul în care aceste medicamente sunt administrate la primele semne de agravare a unei forme medii', a mai adăugat imunologul.

În încheierea mesajului, acesta a oferit câteva recomandări pentru a face față valului patru și tulpinei extrem de contagioase Delta. Prima dintre acestea și cea mai importantă este vaccinarea. Apoi, Radu Ciornei a enumerat și celelalte măsuri de prevenție valabile încă de la instaurarea pandemiei: purtarea măștii, distanța socială, informarea din surse sigure și solidaritatea, „înțelegerea conceptului de bine public, mai presus de binele individului'.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri