Când sunt mici, copiii își știu vocația. Ce îi determină să își piardă înclinațiile pe măsură ce cresc

când sunt mici, copiii își știu vocația

când sunt mici, copiii își știu vocația

Se spune că cei mici își știu vocația încă de la cele mai fragede vârste, iar Oana Moraru, fondatoarea platformei “Vocea copiilor”, explică ce îi determină pe copii să își piardă înclinațiile pe măsură ce cresc.

Când sunt mici, sub 8 ani, copiii își știu vocația. Unii o verbalizează direct, alții o manifestă camuflat în felul lor de a se juca, în temele pe care le pun în comunicare, în limbaj, în felul în care se mișcă etc. Nu vine nimeni pe lumea asta fără să aibă ceva de oferit celorlalți. Le spun copiilor că toți au o misiune. Dacă îi crești așa, cu încrederea că ei știu și că noi suntem pregătiți să ni se dezvăluie, copiii intră natural pe ușa destinului lor.

Cei mai mulți uită de vocația lor pentru că începe amorțirea instinctelor naturale cu vocea socială a conformismului, cu povestea băgată pe gât că întâi trebuie să muncim din greu ca să ajungem oameni mari.Toți copiii se nasc oameni mari, rotunzi, compleți, perfecți în felul lor. Noi suntem orbi și căutăm vocații chiar și atunci când ni se defilează cu ele sub nas. Școala e cel mai teribil tăvălug de amorțire a vocațiilor.

De Oana Moraru

Foto: 123rf.com

Citește și:

Învățământul românesc. Ce le place elevilor să facă la școală și ce nu

Îți este greu să îți convingi copilul să își facă temele? Urmează acești pași simpli

Camera virtuală, proiectul pentru integrarea copiilor în şcoală

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Educatie