Când se simt oamenii împliniți?

Fericirea și împlinirea sunt lucruri la care oamenii se raportează într-un mod diferit, în funcție de sistemul lor de valori, de așteptări, de dorințe. Până acum se credea că oamenii se simt împliniți doar atunci când se îndrăgostesc, dar studiile specialiștilor din domeniul psihologiei vin să contrazică această ipoteză.

Când se simt oamenii împliniți?

Cea mai bună perioadă din viața unei persoane nu este atunci când iubește și este iubită, ci atunci când găsește liniștea, acesta fiind momentul în care oamenii se simt cu adevărat împliniți.  Atunci cȃnd o persoană își descoperă echilibrul interior, acel loc unde nu lipsește nimic, se simte mai ȋmplinită ca niciodată. Iubirea poate să apară atunci, dacă persoana ȋși dorește, ȋnsă nu este o condiţie obligatorie.

Cu toate acestea, oamenii au ca principal obiectiv găsirea partenerului de viaţă potrivit, considerând că numai ȋn doi vor putea trăi bucuria. În realitate, specialiștii spun că armonia nu poate fi oferită de către o persoană din exterior, oricȃt de importantă ar fi aceasta, ci că e nevoie ca fiecare om să își găsească acea liniște care să îi ofere împlinire.

Sunt persoane singure care nu se gȃndesc nici măcar puţin la echilibrul lor emoţional. Ajung să ȋși instaleze diverse aplicaţii pe mobil care ȋi pot ajuta să găsească partenerul visat. Caută ȋn acest vast ocean de posibilităţi, fără a face ȋnainte o călătorie transformatoare: călătoria spre autocunoaștere.

Faptul că adesea nu ne cunoaștem pe noi ȋnșine, că nu ne cunoaștem nevoile reale, ne determină să alegem greșit partenerii de viaţă, apoi ne ȋntrebăm de ce nu suntem fericiţi. Relaţiile trecătoare ne fac să ne adȃncim mai mult ȋn singurătate, dar nu ne dau ocazia să ajungem la acea stare de liniște interioară. Nici trecerea de la un partener la altul, sperȃnd că alături de cel nou ne vom găsi fericirea, nici repetatele ȋnceputuri sau tristele despărţiri nu ne aduc ȋmplinirea.

Ȋnainte de a lăsa ȋn responsabilitatea celuilalt propriile ȋmpliniri, poate că ar fi bine să privim exact acolo unde se află sursa bucuriei: ȋn interior. Doar acolo ne putem pune ȋn ordine gȃndurile și emoţiile și ne putem echilibra. Ajungȃnd la pace cu noi ȋnșine, la starea aceea neclintită de liniște, cu siguranţă ne vom considera ȋmpliniţi.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

10 semne că o căsătorie nu va dura, pe care fotografii de nuntă știu să să le descifreze

De cât timp au nevoie partenerii pentru a se simți confortabil în relația de cuplu? Diferențele între bărbați și femei sunt majore!

Azi nu ești în apele tale'? Iată ce trebuie să faci:

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Psihologie