Când începe programul “Școala altfel” și ce activități se pot desfășura în această perioadă?

școala altfel 2017

Programul ” Școala altfel” a devenit deja o tradiție în școlile din România, iar elevii așteaptă cu nerăbdare perioada în care orele de curs obișnuite sunt înlocuite cu activități care mai de care mai interesante. 

În acest an, programul ” Școala altfel” se desfășoară în perioada 27 februarie – 31 martie 2017 sau 15 mai – 9 iunie 2017, pentru copiii din ciclul preșcolar și primar de învățământ. Dacă în anii trecuți era stabilită o dată fixă de derulare a programului, în acest an fiecare unitate de învățământ are posibilitatea de a alege 5 zilei din intervalul dat pentru a desfășura aceste activități.

Școala altfel este programul care își propune să implice elevii și cadrele didactice în activități extrașcolare care să  ajute la o mai bună dezvoltare a copilului. Prin intermediul unor activități diverse, cei mici sunt stimulați să dea frâu liber imaginației, să-și dezvolte abilitățile socio-emoționale și comunicaționale. Prin sarcini aplicate, elevii învață lucruri noi care le vor fi de folos în procesul de dezvoltare intelectuală. Mai mult, activitățile extracuriculare îi ajută pe profesori să își cunoască mult mai bine elevii și să găsească modalitatea perfectă pentru a se face înțeleși și pentru a adapta conținutul materiilor la nevoile elevilor.

Ce activități pot fi desfășurate în cadrul programului “Școala altfel”?

În cadrul programului “Școala altfel” pot fi derulate o mulțime de activități care au un rol important în dezvoltarea elevilor. Astfel, printre cele mai întâlnite activități se numără excursiile programate în această perioadă. În cadrul acestor excursii, elevii au posibilitatea de a vedea locuri importante din România, locuri încărcate de istorie și frumusețe care vor avea un rol important în dezvoltarea lor.

Tot în timpul acestei săptămâni pot fi organizate ateliere de pictură, de muzică, de teatru, dar și concursuri de șah, experimente fizice sau chimice sau concursuri de karaoke și dans. În cadrul acestor activități, elevii își pot dezvolta competențele și își pot valorifica talentele.

 

Foto: libertatea

Citește și:

Despre Balena albastră' şi ce îi atrage pe tineri la acest joc

Ora de educație rutieră', din nou în orarul elevilor

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Educatie