Când are loc Festivalul Filmului European 2019?

când e festivalul filmului european 2019

când e festivalul filmului european 2019

În 2019, Festivalul Filmului European vine cu o mulțime de noutăți pentru pasionații de film. Uite când are loc Festivalul Filmului European 2019 și ce surprize au pregătit organizatorii. 

Festivalul Filmului European a ajuns în acest an la ediția cu numărul 23, iar pentru a marca acest moment, organizatorii au decis să modifice perioada de desfășurare a evenimentului, dar și să insereze în program un weekend cu filme europene la Chișinău. Acest festival este organizat de Institutul Cultural Român, cu sprijinul Reprezentanței Comisiei Europene, al Biroului de Informare al Parlamentului European și EUNIC România, în parteneriat cu ambasadele, centrele și institutele culturale europene.

Când are loc Festivalul Filmului European 2019?

Festivalul Filmului European 2019 va avea loc în perioada 11-30 iunie. Proiecțiile din festival vor cuprinde mai multe orașe, după următorul program:

  • București: 11- 23 iunie
  • Chișinău-Republica Moldova: 21-23 iunie
  • Râmnicu Vâlcea: 21-23 iunie
  • Târgu Mureș: 21-23 iunie
  • Sibiu: 28-30 iunie

Festivalul Filmului European 2019 va debuta cu filmul “Lazzaro felice” (Fericit ca Lazăr) al regizoarei Alice Rohrwacher, producție cinematografică distinsă cu Premiul pentru cel mai bun scenariu la Festivalul de film de la Cannes, anul trecut. Spectacolul de gală este programat pentru seara de marți, 11 iunie, la Teatrul Național București – Sala Mare.

“Deși e o ediție de vară – nu e una neapărat una mai light. Anul acesta avem un număr record de locuri de proiecție – de la săli de cinema, la spații neconvenționale. Sigur, avem o selecție spumoasă de comedii vechi și noi, dar am introdus și maratoane, acele veritabile teste de anduranță pentru cinefili, un tribut adus unui mare cineast european cu pelicule restaurate, nemaivăzute, și o secțiune dedicată sinergiei dintre teatru și cinema, de data acesta cu filme care devin piese. La 30 de ani de la căderea zidului, se pot vedea cele mai bune producții făcute vreodată despre Germania de Est. Evident, vor fi nelipsite dezbaterile, omagiile, filmele vechi și noi, capodoperele mute reorchestrate, documentarele și lansările de carte. Programul complet realizat de directorul artistic al actualei ediții 23.FFE, criticul de film Anca Gădinaru, va fi devoalat săptămâna următoare.”, a spus Anca Hrab, coordonator FFE, ICR.

Foto: pr

Citește și:

Eu te cred, da tu… mă minți, o piesă de teatru pe care trebuie să o vezi!

Pasiunea și dorința sculptate în piatră

Vrei să scrii o carte… dar nu știi cum? Iată un secret al scriitorilor:

 

 

 

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Muzica, filme, carte