Când ar putea avea loc încoronarea Regelui Charles?

După moartea Reginei Elisabeta a II-a, fiul ei cel mare, Charles, a devenit rege. Întreaga lume se întreabă acum când va avea loc încoronarea acestuia. În iunie anul viitor se împlinesc 70 de ani de la încoronarea iubitei mame a regelui, regina, care a fost înmormântată luni, 19 septembrie.

La doar 48 de ore de la emoționanta înmormântare de stat, au început deja planurile pentru prima ceremonie de încoronare din ultimii 70 de ani. Se pare că nu va avea loc înainte de sfârșitul acestui an și Charles ar putea fi încoronat în mai sau iunie, în funcție de evenimentele mondiale. Există o șansă ca aceasta să cadă vineri, 2 iunie, aceeași dată la care a fost încoronată Regina Elisabeta a II-a în 1953.

„Nu există nicio grabă pentru încoronare și există o mulțime de planuri care trebuie făcute. Dar va fi în mai sau iunie, în funcție de ce se întâmplă în lume. S-ar putea întâmpla la aniversarea încoronării reginei, pe 2 iunie, acesta este un lucru care este luat în considerare în mod natural.

Nimic nu va fi finalizat foarte curând. Dar toată lumea este conștientă că trebuie să se întâmple anul viitor, iar luna mai sau iunie ar putea fi momentul ideal”, a declarat o sursă, potrivit The Sun.

După slujba privată de înmormântare a mamei sale de luni seară, Charles și-a petrecut noaptea la Castelul Windsor. Ulterior, a zburat împreună cu regina consort Camilla spre reședința sa scoțiană Balmoral, acesta fiind locul unde se poate odihni, dar își poate continua și activitatea, la fel cum îi plăcea și Reginei Elisabeta a II-a.

Regele Charles își va relua angajamentele britanice majore luna viitoare. Prima sa călătorie în străinătate în calitate de rege va fi în Europa, în această toamnă. Acesta a devenit rege la moartea mamei sale, pe 8 septembrie, și a preluat oficial tronul în cadrul unei ceremonii care a avut loc două zile mai târziu la Palatul St James din Londra.

La vârsta de 73 de ani, el este cel mai în vârstă rege care a urcat pe tronul britanic, depășindu-l pe regele William al IV-lea, care avea 64 de ani când a preluat coroana în 1830. Când va fi încoronat în cele din urmă, anul viitor, Charles va avea 74 de ani.

Foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri