Când a învățat Shakira să vorbească în atât de multe limbi străine?

Cunoscuta cântăreață de muzică latino știe să vorbească fluent în cel puțin cinci limbi străine. Shakira poate purta conversații în portugheză, italiană, engleză, franceză, spaniolă și catalană. Când a avut însă timp să le învețe?

Cu siguranță, Shakira este o persoană înzestrată. Este o talentată muziciană, cu o voce inconfundabilă, și o la fel de bună dansatoare. Însă cine s-ar fi gândit că Shakira este și o persoană poliglotă. Știe să vorbească fluent în multe limbi străine. De altfel, așa cum povestește într-un interviu, atunci când petrece mai mult timp într-o țară străină, îi place să dialogheze în limba acelei țări.

Shakira și arborele ei genealogic

Faptul că Shakira s-a născut într-o familie diversă din punct de vedere etnic și cultural a contat foarte mult. Tatăl este american, de origine libaneză, în timp ce mama este din Columbia, din descendenți italieni și spanioli. Shakira s-a născut în Columbia și a fost crescută, de mică, înconjurată de muzica și limbile specifice acestor zone. Așadar, prima limbă învățată a fost spaniola. A învățat engleza după ce și-a tradus mai multe albume în limba engleză. Portugheza a învățat-o în timpul unui turneu în Brazilia, iar italiana în timpul unei călătorii.

Ce au poligloții în plus?

Studiile arată că singura diferență dintre poligloți și celelalte persoane este dorința de a învăța. Curiozitatea, dorința de a învăța ceva nou și de a conversa cu persoanele care vorbesc nativ o anumită limbă sunt specifice poligloților. De asemenea, dorința lor de a vorbi cât mai bine depășește dorința de a vorbi perfect de la început. În cadrul unui interviu în limba italiană, Shakira mărturisea că n-a mai vorbit de mult și că nu are o italiană atât de bună, însă a continuat să răspundă în această limbă tocmai pentru a o mai exersa.

Citește și: Lucruri mai puțin știute despre Natalie Portman

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Avantaje.ro