Camera virtuală, proiectul pentru integrarea copiilor în şcoală

Proiectul camera virtuală este unic în lume și este gândit pentru a ajuta la integrarea copiilor în școală. 

Adrian Gemănaru este psihologul român care a fost nominalizat la World Autism Festival, iar acum a pus bazele unui concept unic în lume. Mai exact, acesta a gândit un sistem care să îi ajute pe copii să se intergreze mai bine în sistemul educațional.

Ce este camera virtuală?

Camera virtuală este proiectul care presupune ca cei mici să poarte o cască ce simulează mai multe scenarii prin care aceștia trec atunci când păşesc pragul şcolii pentru prima dată. Întregul proiect a fost realizat cu ajutorul mai multor psihologi, coordonați de Adrian Gemănaru. Aceștia au gândit acest sistem în contextul în care tot mai mulți copii se confruntă cu probleme de adaptare în momentul în care merg la școală, ei ajungând într-un mediu total nou și străin.

Cum funcționează camera virtuală?

Camera virtuală este un dispozitiv care cuprinde o serie de scenarii ce ar putea deveni realitate în momentul în care copilul trece de pragul școlii. Astfel, cei mici se vor acomoda cu școala, cu clasa, cu tabla, cu doamna învățătoare, totul prin intermediul realității virtuale. Prin această metodă, specialiștii doresc ca cei mici să scape de sentimentele de frustrare, de teamă și nesiguranță și să adopte o atitudine deschisă și relaxată.

Introducerea clasei pregătitoare a fost o mişcare foarte bună, însă insuficientă. Chiar dacă se încearcă trecerea mai lină către clasa întâi, copii tot mai experimentează situaţii neprevăzute care i-ar putea traumatiza, cum ar fi: regulile mai stricte decât la grădiniţă, obligativitatea de a sta în bancă pe tot parcursul orei, introducerea unor materii noi etc', explică psihologul Adrian Gemănaru.

Pe 15 mai va fi lansat proiectul-pilot, la Centrul Psihologic Marea Neagră', pentru elevii din clasa pregătitoare ai Şcolii nr. 39 Nicolae Tonitza' din Constanţa, urmând ca în septembrie acesta să fie testat și pentru copiii care urmează să intre în clasa pregătitoare.

Deschide galeria foto pentru a vedea mai multe imagini.

Citește și:

Copilul tău se apropie de adolescență? Cât de pregătit ești ca părinte?

Tehnici de relaxare și meditație pentru copii

Elevii care de patru ani învață fără manuale au dat examenul de evaluare la final de clasa a IV-a

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
ELLE
VIVA!
Shtiu.ro
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Mai multe din Educatie