Calitatea educației poate fi îmbunătățită cu ajutorul manualelor digitale

Calitatea educației poate fi îmbunătățită cu ajutorul manualelor digitale

Procesul de învățare pe parcursul școlii poate fi unul destul de greoi și anevoios pentru unii copii pe parcursul școalii. Unul dintre factorii principali care îi determină pe elevi să asimileze informații mai greu este chiar folosirea manualelor, care în general sunt destul de complicate, iar uneori sunt neactualizate.

Cu toate acestea, există și mai multe metode noi care îi pot ajuta foarte mult pe elevi în procesul de învățare. Și cum tehnologia evoluează tot mai repede, pe zi ce trece, de ce să nu folosim de ea? Ei bine, cu scopul de a le ușura munca elevilor atât la școală, cât și acasă, s-au inventat manualele digitale. Acesta îi ajută pe cei mici să descopere un mod mai plăcut și mai eficient de a învăța.

Specialiștii au realizat o cercetare pentru a demonstra utilitatea acestor manuale în cadrul procesului de învățare. O companie specializată în educație a creat manuale digitale pentru clasele primare. De asemenea, s-a și demonstrat  modul în care acestea îmbunătățesc calitatea actului educațional.

În ultimii ani, sistemul de educație din România a permis pătrunderea unor metode moderne de învățare, special create pentru noile generații de elevi ai erei digitale. Pasionați de tot ce e nou în materie de tehnologie, interesați de gadgeturi smart și aplicații inedite, elevii au nevoie de o abordare cu totul nouă pentru ca actul educațional să fie unul plăcut și eficient pentru ei.

Cum schimbă manualele digitale abordarea în educație

Din dorința de a îmbunătăți aspecte esențiale ale educației în România această a investit resurse importante în acest sens. Pe de o parte, a creat produse de învățare inedite, care să-i ajute atât pe profesori, cât și pe elevi: CD-uri educaționale, platforme online de învățare și manuale digitale pentru clasele primare.

În ceea ce privește manualele, Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice din România a pus la dispoziție gratuit tuturor elevilor din clasele I-IV manuale școlare atât în format tipărit, cât și în format digital. Astfel, cu ajutorul manualelor digitale, copiii învață prin metode interactive, jocuri educaționale, planșe și experimente inedite.

Cum îmbunătățesc manualele digitale calitatea actului educațional

Această compania a realizat o cercetare în trei etape (interviuri cu profesorii care predau la clasele I și a II-a, un chestionar online trimis cadrelor didactice care predau la clasele I și a II-a și un sondaj ) cu scopul de a determina percepția dascălilor asupra manualelor digitale și măsura în care manualele digitale sunt utile în activitatea didactică.

Cercetarea a avut în vedere învățătorii din clasele I și a II-a (ce cuprinde un număr semnificativ de profesori din toată țara), care au testat pe durata unui an școlar calitatea și utilitatea manualelor digitale.

Rezultatele obținute din interviurile telefonice (respondenții provin atât din mediul urban (57%), cât și din mediul rural (43%):

• 80% consideră utilizarea manualului digital la clasă ca fiind o idee bună;
• 59% au declarat că au utilizat manualul digital la clasă;
• 63% au declarat că au recomandat elevilor să utilizeze acasă manualul digital;
• 44% doresc îmbunătățiri ale manualelor digitale, în timp ce alți 44% declară că nu doresc nimic în plus.

Foto: 123rf.com

Mihaela Tudor

Material realizat cu sprijinul Intuitext

Citește și: 

Salariile profesorilor se măresc de la 1 februarie! Câți bani în plus vor primi

Iată cum se acordă indemnizația de creștere a copilului în 2017

Cei care se întorc mai repede la muncă după ce au devenit părinți vor primi mai mulți bani de la stat

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Educatie