Calendarul iubirii 2007

Calendarul iubirii 2007
Uncategorized

Din punct de vedere astrologic, ne asteapta un an relational intens si complicat. Si foarte important pentru multe perechi, care vor avea o perioada de testare, analiza si alegeri.

Despre dragoste…
Venus, planeta iubirii, ne vorbeste despre dragoste si parteneriat. Mersul ei pe cerul zodiacal si relatiile in care intra pe rand cu celelalte planete sunt elemente pretioase, pe baza carora se poate construi scenariul iubirii si al relatiilor cu cea mai mare probabilitate de realizare. Incercam sa-l trecem in revista, din martie si pana in decembrie (pentru februarie, vezi "Special Cupidon" din Horoscopul lunar).

Oferiti partenerei in intervalele mai putin faste ale planetei Venus, trandafirii pot atenua gelozia, suspiciunea, neincrederea…

18 martie – 11 aprilie
Venus este stapana in Taur si, teoretic, ar trebui sa ne aduca numai lucruri bune. In realitate, doar o parte din timpul sederii ei in Taur ne este favorabil: perioada 18-31 martie, care incurajeaza flirtul, comunicarea in cuplu, intalnirile, scurtele calatorii romantice. In jur de 29-31 pot aparea chiar surprize placute, experiente noi si interesante.
Influenta: generala, dar mai accentuata pentru Tauri, Pesti, Capricorni, Scorpioni.

Perioada 1-7 aprilie este delicata, fiindca Venus in Taur intra in conflict cu Saturn din Leu si cu Neptun din Varsator: frustrare, blocaj, dezamagire, miraj, inselaciune, imposibilitate, dificultati, amanari.
Influenta: generala, dar cu atentie marita pentru Tauri, Lei, Varsatori, Scorpioni.

8, 9 si 10 aprilie sunt zile care trebuie privite cu prudenta. Venus este conjuncta cu Algol (Beta din Perseu), stea fixa care rascoleste pasiunile si aduce trairi de o mare intensitate, dar poate naste adevarate drame, caci este renumita pentru influenta ei malefica.
Influenta: generala.

12 aprilie – 7 mai
Venus in Gemeni are, prin definitie, un comportament vioi si tineresc, dar instabil. Anul acesta, intreaga ei sedere in acest semn este otravita de aspectele disonante pe care le face cu alte planete: cu Marte si Uranus din Pesti, cu Jupiter si Pluto din Sagetator.

Careul Venus-Marte se mentine in toata perioada 12 aprilie-7 mai. Este distructiv atat la nivel macro, pentru pace si cooperare, cat si la nivel personal, pentru iubire si cuplu. Echilibrul sub aceasta configuratie este o raritate, iar armonia, un lux. Exista pasiune din plin! Dar este pasiunea care secatuieste: violenta, oarba, tiranica, manata de dorinta, impregnata de gelozie, exigenta si posesivitate. Nu este nicidecum genul de iubire care implineste, care aduce fericirea. Din contra, atrage conflictele, dramele, despartirile. In cel mai fericit caz, apare stresul emotional, iar lucrurile "nu se leaga".

Perioada 24 aprilie-1 mai este in mod special critica, fiindca Venus este atacata nu doar de Marte singur, ci si de Marte in conjunctie cu Uranus, pe de-o parte, si de Jupiter, pe de alta parte. In plus, Jupiter amplifica reactiile, iar Uranus aduce evenimente brutale, imprevizibile.

Intre 4 si 7 mai Venus, in opozitie cu Pluto, poate sa dea apa la moara neincrederii, suspiciunii, geloziei, manipularii afective si sexuale.

Pentru toata perioada 12 aprilie-8 mai se recomanda prudenta, ratiune, calm si diplomatie, indiferent de semn.
Influenta: generala, dar mai accentuata pentru Gemeni, Pesti, Sagetatori, Fecioare, Tauri si Balante.

Venus, planeta iubirii, ne vorbeste, in lunile care urmeaza, despre dragoste si parteneriat.

8 mai – 5 iunie
Perioada binecuvantata dupa tot zbuciumul de dinainte. Si de "incarcare a bateriilor" sufletesti pentru cel ce va sa vina… Cat timp Venus sta in Rac, nu se intampla evenimente spectaculoase, dar cu totii putem face o baie de romantism, visare, emotii adanci, intelegere fara cuvinte, senzualitate; cu un maxim fericit pe 18-19 mai, cand Luna, stapana Racului, face conjunctie cu Venus. Si cu un interval plin de originalitate, creativitate amoroasa si surprize placute intre 21 si 28 mai.

Influenta: generala, dar mai accentuata pentru Raci, Pesti, Scorpioni, Capricorni.

6 – 21 iunie
Intre 6 si 21 iunie Venus strabate prima jumatate a Leului. In curand, va intra in raza de actiune vatamatoare a lui Saturn si Neptun. Pana atunci insa, se afla sub influenta benefica a lui Jupiter, care promite inflorire, bucurii, fericire. Sunt zile de care ar trebui sa profitam cat se poate de mult.

Influenta: generala, dar mai accentuata pentru Lei, Sagetatori, Berbeci, Balante si Gemeni.

22 iunie – 20 octombrie
E o perioada incurcata, in care Venus are un traseu sinuos, intre Leu si Fecioara. Daca din punct de vedere relational, perioada 12 aprilie-7 mai este cea mai turbulenta, perioada 22 iunie-9 noiembrie este cea mai complicata. Din cauza retrogradarii, Venus penduleaza timp de patru luni intre Leu si Fecioara (vezi Venus retrograda). Intervalul este larg, dar gazduieste un ansamblu astral de sine statator, atipic, care nu poate fi privit decat in intregul sau.

Venus nu numai ca retrogradeaza, ceea ce nu este bine deloc, insa mai si "matura" de trei ori la rand o zona sensibila a zodiacului, facand de trei ori conjunctie cu Saturn si de trei ori opozitie cu Neptun.

Ce inseamna asta pentru noi? O perioada critica relational, inainte de toate. La toate nivelurile si pe tot globul. Chiar si sociopolitic. Si in mod sigur pe plan personal, intim, sufletesc. Dupa 22 iunie, odata cu debutul efectelor primei conjunctii Venus-Saturn, se incurca itele. Si incurcate raman pana in jur de 20 octombrie, cand inceteaza efectele ultimei conjunctii…

21 octombrie – 8 noiembrie
Pe 20 octombrie, Venus, ajunsa la 10 grade in Fecioara, a scapat definitiv de Saturn. Se simte libera, stapana pe propriile decizii, dar este o senzatie subiectiva; situatia ei nu este inca stabila. Fiindca, imediat, intra in conflict cu Uranus din Pesti (probabilitate de incidente neasteptate, de conflicte sau chiar despartiri), apoi cu Jupiter din Sagetator (tendinta spre exagerare, pierderea masurii si a controlului, asumare de riscuri) si, in final, cu Pluto din Sagetator (suspiciune, gelozie, manipulare, dificultati inevitabile). Totusi, trebuie tinut cont ca aceste configuratii sunt unele comune, se repeta fiecare de cate doua-trei ori pe an, iar durata lor de influenta este scurta, de numai cateva zile pentru fiecare.

Influenta: generala, dar mai accentuata pentru Fecioare, Pesti, Gemeni, Sagetatori – eventual, pentru Tauri si Balante.

9 noiembrie – 5 decembrie
In sfarsit, cerul se limpezeste si apare soarele. Venus in Balanta este in domiciliu, se simte perfect si se exprima in toata splendoarea. Jupiter si Neptun o privesc cu simpatie, unul o indeamna sa-si ia avant, celalalt, sa viseze si sa fie romantica… Singurul care o priveste rautacios este Marte, care s-a gasit si el sa retrogradeze (in Rac, semn nu tocmai prietenos cu Balanta). Dar nu o sacaie decat scurt timp, cam intre 16 si 22 noiembrie, iar incidentele care rezulta de aici sunt minore. Asadar, avem verde la dragoste!

Influenta: generala, dar mai accentuata pentru Balante, Sagetatori, Varsatori, Gemeni, Lei si, eventual, Tauri.

Conjunctia Venus-Saturn testeaza trainicia legaturilor si ne ajuta sa intelegem ce dorim de la partener si ce ii putem oferi si noi.

6 – 30 decembrie
Intensa, misterioasa, plina de sex-appeal si in cautarea iubirii absolute – asta este Venus in Scorpion. Bine sustinuta de Marte, Saturn si Uranus, este pusa pe fapte mari si perfecta pentru cei dornici de senzatii tari.

Influenta: generala, dar mai accentuata pentru Scorpioni, Tauri, Raci, Pesti, Capricorni, Fecioare.

Conjunctia Venus-Saturn, o piatra de incercare
Efectele conjunctiilor Venus-Saturn din 2007 pot fi resimtite in perioada 22 iunie-20 octombrie. Conjunctia Venus-Saturn e menita sa testeze trainicia legaturilor si sa ne ajute sa intelegem ce dorim de la o relatie, ce asteptam de la partener si ce ii putem oferi la randul nostru.

Ne transmite mesaje despre maturizarea afectiva, despre asumarea responsabilitatilor si gestionarea rezonabila a realitatii. Pentru a-si atinge scopurile, ne pune la incercare in cele mai diverse moduri, ne forteaza sa luam decizii si sa facem alegeri, iar uneori ne aduce renuntari. Nu este recomandabil sa punem prea multa baza pe o relatie care debuteaza sub seria de conjunctii Venus-Saturn din acest an; nu trebuie sa ne grabim sa ne luam angajamente ferme sau sa rupem un angajament inainte ca ciclul sa se incheie. Abia atunci vom fi in masura sa avem toate datele problemei, sa judecam corect. Si sa fim lucizi…

Iata in continuare cateva posibile moduri de manifestare.
Diminuarea avantului amoros Saturn actioneaza ca o frana in calea exprimarii venusiene a sentimentelor. Persoana atinsa de efectele conjunctiei Venus-Saturn poate deveni reticenta si neincrezatoare, isi pune o multime de bariere, de teama sa nu fie ranita, parasita, deceptionata. Se simte ignorata, neglijata, neapreciata de partener. Se retrage in sine, actioneaza stangaci sau, dimpotriva, se apara atacand, adica devenind restrictiva, geloasa, exigenta, pretentioasa.

Saturn cel sobru si rigid nu vede cu ochi buni dorinta de distractie, cochetarie si seductie a veselei Venus, pe care se straduieste cat poate sa o tina in frau. Persoanele mai slabe de inger nu pot sa i se impotriveasca si devin frustrate, triste, neglijente cu propria persoana, dezinteresate de activitatile mondene, in care s-ar putea infiripa o relatie. Insingurarea afectiva poate veni insa si pe alte cai: distantare geografica (cupluri care sunt nevoite sa traiasca despartite pentru o vreme, din ratiuni obiective), rupturi sau (in cazuri extreme) decesul partenerului.

Necazuri pentru partener Conjunctia Venus-Saturn ne poate ataca si indirect, intr-un punct foarte sensibil: partenerul. Uneori, el este cel care are necazuri (sanatate, profesie, familie), iar acestea se rasfrang asupra noastra: suferim alaturi de el, facem eforturi ca sa-l sustinem, eventual ii preluam din responsabilitati etc.

Dificultati comune Sunt cazuri in care Saturn ataca relatia din exterior. Cei doi se iubesc, dar trebuie sa faca fata unor dificultati comune (lipsuri financiare, alungare, oprobriul rudelor, sacrificii insemnate) pentru a realiza ceva impreuna etc. In cuplurile deja constituite, apar situatii care scot la iveala punctele slabe ale relatiei si ii pun la incercare trainicia. Pentru cei care cauta sa formeze un cuplu, apar obstacole, complicatii, amanari.

Alegeri dificile Se mai intampla sub conjunctii Saturn-Venus si lucruri mai putin grave (uneori chiar interesante!), dar care au importanta lor. Astfel, se poate sa ne trezim in toiul mai multor oferte amoroase si sa nu stim pe care sa o acceptam. Apoi, fiindca Saturn (Cronos la greci) este si zeul timpului, nu rare sunt cazurile in care se infiripa povesti de dragoste cu diferenta de varsta considerabila intre cei doi parteneri: el mai in varsta cu ani buni decat ea sau ea mult mai "coapta" decat el.

In perioada 20 iunie-25 septembrie, incercarilor pricinuite de Saturn, li se mai adauga si seria de iluzii aduse de Neptun. Iar Neptun altereaza perceptiile, ne face sa idealizam, sa ne autoiluzionam, sa ne lasam pacaliti, escrocati, inselati. Neptun mai introduce in ecuatie nelinistea, confuzia, deruta, nesiguranta, eroarea, sentimentele alambicate, situatiile ilogice sau fara iesire.

Un avertisment: sub disonantele Venus-Neptun avem tendinta sa ne indragostim de cine nu trebuie sau nu merita…

Influenta acestor conjunctii este pentru toate zodiile, mai accentuata insa pentru Lei, Varsatori, Tauri, Scorpioni, Berbeci si Balante in intervalele 22 iunie-14 iulie si 9 august-7 octombrie; dar si mai accentuata decat atat pentru Fecioare, Pesti, Capricorni, Gemeni, Sagetatori, Tauri si Balante, in intervalele 15 iulie-8 august si 8-20 octombrie.

Venus retrograda (27 iulie – 8 septembrie)
O planeta retrograda se afla intr-o situatie nefireasca, care-i afecteaza in anumite privinte functiile traditionale. Venus retrograda nu face exceptie. Venus retrogradeaza in medie o data la 1 an si 7 luni, pentru o perioada cuprinsa intre 40 si 45 de zile. Anul acesta, Venus va fi retrograda intre 27 iulie si 8 septembrie.

Venus reprezinta dragostea si atractia, distractiile, buna intelegere, banii, simtul estetic si conceptia pe care o avem despre valoarea oamenilor si a lucrurilor din viata noastra. In timpul retrogradarii, toate cele enumerate pot suferi perturbari, iar acest lucru este valabil pentru oricine, indiferent de zodia in care s-a nascut.

Cat timp Venus este retrograda, sensibilitatea noastra emotionala este foarte crescuta. Tindem sa fim mai subiectivi cu privire la ce ne place sau nu ne place, ce iubim sau ce detestam. Uneori, energiile venusiene se repliaza spre interior, iar exprimarea sentimentelor devine stangace sau greoaie. Alteori, se intampla sa iasa la suprafata trairi care pareau uitate, sa ne confruntam, intr-un fel sau altul, cu iubiri trecute, sa ne revina in atentie o situatie afectiva nerezolvata, nefinalizata. In multe cazuri nu ne dam prea bine seama ce ni se intampla, care este acel lucru din viata noastra de cuplu asupra caruia Venus vrea sa ne atraga atentia, dar de obicei totul se limpezeste cand isi reia mersul direct. Alteori intuim care e problema si purcedem la o analiza si o evaluare profunda a acesteia. Procesul nu este simplu si de incheiat se incheie tot odata cu reluarea mersului direct.

Nu lua decizii in august – Venus e retrograda!
Din aceste motive, carora li se adauga o serie de studii statistice, nu e recomandat sa luam decizii relationale, sa ne logodim, sa ne casatorim, sa rupem o legatura sau sa divortam cat timp Venus este retrograda.

Nu este de bun augur! Si, oricum, pe Venus retrograda lucrurile se vad adesea altfel decat in restul timpului: mult mai luminoase ori mult mai intunecate decat sunt in realitate.

Cand nu intra "in coliziune" cu alt element semnificativ de pe cer sau din harta natala, Venus retrograda se poate rezuma doar la intamplari cu semnificatie redusa: comunicare defectuoasa cu partenerul, partener sucit, frustrari trecatoare, intalniri ratate sau care nu decurg conform planului, flirturi nevinovate, care nu fac decat sa ne furnizeze termenii de comparatie de care avem nevoie pentru o evaluare mai importanta.

Afla-ti viitorul
Mai multe despre viitorul tau si al celorlalti poti afla din cartea astrologului francez Catherine Aubier, tradusa si prefatata de Mihaela Dicu. Cartea te indruma pas cu pas pe calea previziunilor, invatandu-te sa descoperi cele mai importante influente planetare, sa determini perioada in care ele vor fi resimtite, sa le interpretezi si sa le intelegi sensul profund si impactul psihologic.

de Mihaela Dicu

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3 4

Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din