Cafea, dragoste si ceva in plus: Falling in love in Italy

Prezentat presei internationale in Milano, oras cosmopolit cu o puternica identitate italiana, impregnat de pasiuni citadine, contemporane, calendarul Lavazza s-a dovedit a fi un obiect pretios pentru colectionari si iubitorii de fotografie din toata lumea.

Evenimentul a fost celebrat printr-o petrecere privata pe Navigli – canalele istorice, candva navigabile ale orasului, acum locul cel mai romantic din Milano – la Ecliss, tansformata intr-un loc de intalnire nou nout: o eleganta “Gradina a lui Cupidon”, in care oaspetii sunt introdusi intr-o atmosfera romantica si plina de umor.

Subiectul “Amore” – mai clar, a te indragosti in Italia, este una dintre acele teme originale, neobisnuite, care constituie o adevarata provocare pentru un fotograf, dar care ii permite si etalarea stilului si a personalitatii proprii. Lavazza a ales inca o data sa vorbeasca despre stilul italian de viata, deoarece, in Italia, asa cum se spune si in Calendar, “poate este ceva in aer care aprinde pasiune. Sau, poate frumusetea arhitecturii si a peisajelor este cea care starneste in mod firesc cel mai nobil sentiment dintre toate: iubirea”.

Calendarul Lavazza 2011

In fotografiile facute pentru 2011, fotograful Mark Seliger capteaza aerul romantic si senzual al intalnirii dintre doi indragostiti: simbolismul, frumusetea estetica a sentimentului ca te indragostesti intr-o tara in care totul este arta – privit prin ochii unui cuplu de indragostiti sau ai unui fotograf cu talent.

Seliger portretizeaza iubirea intr-un mod nemediat si amuzant, jucandu-se cu peisajul clasic italian, umpland cu placere atmosfera fiecarei fotografii, printr-un stil direct, universal inteles.

Sunt sase povesti de dragoste diferite, spuse intr-un mod vesel sau suprarealist, separate in timp: “sase momente de intimitate in care ii gasim pe el, pe ea si cafeaua”. Un peisaj din Toscana, apele crescute ale Venetiei, balconul lui Romeo si Julieta, stancile Faraglioni din Capri, o gradina fermecata din Florenta, o poveste de dragoste din Neapole sunt decoruri perfecte alese.

Calendarul Lavazza 2011

“Sa fii fotograf inseamna si sa fii in stare sa te amplifici, sa creezi o situatie credibila, doar asa vei putea reda legaturile dintre oameni” explica Mark Seliger. “Trebuie sa poti inventa o poveste pe care atunci cand o spui, sa o vezi devenita reala. Ce m-a facut pe mine sa ma indragostesc de Italia a fost “amestecul” de oameni, aici este o anume calitate a vietii care face ca Italia sa fie intr-adevar unica”.

Calendarul Lavazza 2011

Printre modelele fotografiate in calendarul 2011, iti atrage atentia un cuplu: actrita americana Olivia Wilde si sotul sau, regizorul Tao Ruspoli, protagonistii fotografiei din insula Capri (foto jos). In afara acestui faimos cuplu, celelalte modele au fost Bill Gentle, un Cupidon amuzant care decoreaza coperta calendarului si care mai apare in ultima fotografie, care incheie “povestea” spusa de Seliger, Enrique Palacios, Noot Seear, Cedric Bihr, Liliana Dominguez, Alessandro Giallocosta, Violet Budd, Jeisa Chiminazzo si Ivan Olita, din celelalte sase fotografii.

Calendarul Lavazza 2011
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Shtiu.ro
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Diverse