Cadouri deosebite pentru marii colecționari! Află ce le poți oferi persoanelor pasionate de suveniruri atipice

Contemporaneitatea se definește prin varietate: putem găsi câte ceva din toate la fiecare pas! De la piese vechi, încărcate de istorie, la lucruri noi, abstracte și versatile: este cadrul perfect pentru orice colecționar înrăit! Fiecare dintre noi poate spune că, la un moment dat, a pus deoparte câteva suveniruri dragi și a căutat să-și completeze colecția cu fiecare ocazie. Dacă și tu cunoști o persoană care are ca hobby colecționarea obiectelor deosebite sau ieșite din comun, dar nu știi cum ai putea să o surprinzi într-un mod inedit, există câteva opțiuni de luat în considerare.

Iată 4 produse colecționabile pe care să le oferi în dar prietenilor cu gusturi „diferite'

  1. Veselă vintage

Un cadou deosebit pentru persoanele practice și retro sunt veselele sau porțelanurile vintage, care pot îndeplini un rol decorativ sau pot fi folosite la ocazii speciale. Mulți preferă articolele vintage de bucătărie datorită sentimentului de nostalgie pe care îl conferă, printre favorite numărându-se seturile de ceai, carafele, farfuriile sau ceștile de cafea. Dacă ești în căutarea unei piese unice, aruncă o privire prin diverse buticuri sau magazine de antichități și, bineînțeles, ține cont de preferințele persoanei pe care vrei să o surprinzi.

  1. Semințe de cannabis

Cu siguranță, dăruirea semințelor unei plante atât de „controversate' nu este primul lucru la care te-ai fi gândit, însă există persoane care apreciază astfel de suveniruri aparte și, mai mult decât atât, le colecționează. Deținerea de semințe de cannabis în România nu este ilegală atâta vreme cât nu se cultivă, germinează sau consumă, ceea ce le face candidatele ideale pentru un cadou de impact. Printre cele mai „râvnite' semințe de către colecționari sunt semințele feminizate, pe care le poți obține de la furnizori profesioniști precum Seedsmafia.ro, toate acestea simplu, discret și online.

  1. Benzi desenate

Ficțiunea și realitatea adesea se contopesc, motiv pentru care mulți oameni aleg să privească lumea prin prisma personajelor preferate. Universul creat de realizatorii benzilor desenate este unul impresionant, de aceea în zilele noastre apar tot mai multe ecranizări ale acestor capodopere. Unele dintre ele sunt deja clasice și iubite de generații întregi, devenind astfel obiecte colecționabile valoroase. Descoperă care este genul preferat de persoana căreia dorești să-i oferi cadoul și fii cu ochii în patru după edițiile rare.

  1. Pietricele semiprețioase

Fascinația omului pentru pietrele prețioase și semiprețioase nu este nicidecum recentă și datează dinainte de apariția gemologiei ca obiect de studiu. În Antichitate, romanii  erau de părere că diamantele sunt de fapt fragmentele unei stele căzătoare, pe când grecii considerau că acestea reprezintă lacrimile zeilor. Perlele erau de asemenea extrem de valoroase în această perioadă, iar astăzi mulți le colecționează ca hobby datorită aspectului lor captivant. Unele dintre ele s-au depreciat, însă acestea constituie un element de decor impresionant și un cadou deosebit pentru pasionații de pietre prețioase și semiprețioase. Poți opta pentru variante mai accesibile ca preț precum ametistul, agatul, citrinul, cuarțul sau onixul sau poți cerceta care sunt pietricelele norocoase în funcție de zodie pentru un cadou mai personalizat.

Nu este greu să mulțumești un colecționar înrăit, însă trebuie să ai grijă să nu achiziționezi un lucru pe care deja îl deține. Află mai multe despre pasiunea sa și obiectele de colecție pe care le posedă pentru a evita dublurile.

Sursa foto: Pexels.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial