BREAKING NEWS: Acestea sunt locurile din care putem contacta noul coronavirus!

Noi informații bombă despre felul în care circulă periculosul coronavirus. Un grup de 239 de experţi au semnat o scrisoare deschisă pe care au trimis-o către Organizaţia Mondială a Sănătăţii, conform New York Times.

Specialiștii din 32 de țări au concluzionat, în urma unui studiu, că noul coronavirus circulă prin încăperi şi este dus mai departe de aerisiri şi sisteme de ventiliaţie. Un comportament extrem de periculos pentru persoanele care refuză să se protejeze. Specialiștii trag astfel un mare semnal de alarmă.

„Avem noţiunea asta, că particulele care atârnă în aer sunt capabile să te infecteze multe ore mai târziu, se plimbă pe străzi, prin cutiile de scrisori şi îşi găsesc calea în casele tuturor', susțin ei. Specialiștii mai spun că cel mai indicat ar fi ventilaţia în locurile închise publice să fie minimă, iar purtatul măştii la interior să fie obligatorie.

BREAKING NEWS: Acestea sunt locurile din care putem contacta noul coronavirus!

În contrapartidă, Organizația Mondială a Sănătății susține că aceste concluzii ale studiului nu sunt tocmai elocvente. Specialiștii OMS susțin că nu există dovezi că particulele de coronavirus ajunse în aerul din baruri, restaurante, şcoli, săli de cazino sau biserici au puterea de a infecta persoanele care nu poartă mască.

În plus, aceleași surse OMS revin și asupra asimptomaticilor și cât de contagioși sunt ei. „OMS consideră că sunt rare cazurile când asimptomaticii au dat virusul mai departe, în timp ce alte organizaţii atrag atenţia că asimptomaticii sunt cei care îl transmit cel mai uşor', se arată în comunicatul oficial.

În România au fost confirmate, până acum, 29.620 de infecții cu coronavirus. În total, în România, au murit 1.799 de persoane infectate cu coronavirus. Primul caz de coronavirus confirmat pe teritoriul țării a fost anunțat la 26 februarie.

Potrivit bilanțului publicat marți, 7 iulie, de Grupul de Comunicare Strategică, în ultimele 24 de ore, în România, au fost depistate 397 de cazuri noi de coronavirus. Au fost făcute 11.855 de teste. Un fapt îngrijorător este că alte 31 de persoane au murit față de bilanțul de ieri. Numărul persoanelor care se află în prezent la terapie intensivă este de 231.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Avantaje.ro