Pregatirea psihologica a copilului pentru scoala

Uncategorized

Autoarea exploreaza, sub diferite unghiuri de vedere si cu diverse mijloace, procesul maturizarii si dezvoltarii psihice a copilului prescolar, ca premisa a trecerii lui la statutul de scolar si la activitatea de invatare din scoala. Studiul este o sursa de sugestii, recomandari, indicatii privind modul cum poate fi asigurata mai bine translatia de la activitatea de joc la cea de invatare si cum poate educatorul sa-si amelioreze performantele instructiv-educative legate de facilitarea acestui proces.

Virsta prescolara si caracteristicile ei psihologice • Dimensiuni ale maturizarii biopsihosociale a copilului de virsta prescolara • Conturarea principalelor componente ale personalitatii la virsta prescolara.

Florinda Golu a absolvit in 2003 Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei, specializarea Psihologie, din cadrul Universitatii din Bucuresti, iar in 2005 si-a luat masterul in Psihodiagnostic si psihoterapie in cadrul aceleiasi universitati. Din 2004 este cadru didactic titular la Catedra de Psihologie a Facultatii de Psihologie si Stiintele Educatiei, unde preda: Introducere in psihologie, Psihologia educatiei, Psihologia invatarii, Psihologie sociala, Tehnici proiective, Psihodiagnostic.

Concomitent, desfasoara o bogata activitate ca psiholog practician acreditat de Colegiul Psihologilor din Romania, in domeniul evaluarilor si testarilor psihologice si al consilierii psihologice individuale si de grup. In 2008, a obtinut titlul de doctor in Psihologie. Dintre lucrarile publicate, mentionam: Dinamica dezvoltarii personale la varsta prescolara (2004), Psihologie – repere ale unei invatari rationale (2006) si Proiectivitatea imaginativ-creativa la copilul prescolar (2006).
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Loading...

EVA.RO
Recomandari
Doctorul Zilei
Baby
Sfatul parintilor