Datorii profitabile, datorii neprofitabile

Datorii profitabile, datorii neprofitabile
Uncategorized

Numai dupa ce ai dobandit cunostiintele necesare managementului datoriilor poti sa te aventurezi in a cauta solutii de a castiga bani, tinand cont de cerintele pietii.

„Daca stergem toate datoriile, toata lumea o poate lua de la capat.”, spune personajul celebru, Tyler Durden din capodopera lui David Fincher, Fight Club. Nimic mai adevarat in contextul declinului economic, ce determina romanii sa renunte la propriile case pentru datorii de 6000 de euro. Acelasi lucru este valabil si in cazul patronilor care prefera sa piarda apartamentul ipotecat decat sa mai plateasca restul de rate. Mai mult, aproape 30.000 de romani au salariile blocate de catre Fisc, numar dublu fata de aceeasi perioada a anului trecut.

In fiecare luna, ne simtim coplesiti de sumele de bani ce se duc numai pe datorii. Iar acest lucru nu numai ca ne afecteaza financiar, dar si emotional. Si atunci, cum putem scapa de ele?

Un aspect important in castigarea banilor il reprezinta insasi datoria, deorece datoria nu presupune intotdeauna un lucru negativ. Jon Hudson, ne spune in „Datorii profitabile, datorii neprofitabile” ca datoria este in sine un lucru profitabil in cazul in care iti sporeste veniturile, te ajuta sa faci bani si-ti aduce castig. Cateva din datoriile pe care le ai pot fi considerate investitii.

Practic, autorul cartii dovedeste ca nu toate datoriile sunt rele si ca ele pot fi de fapt considerate o sursa de venit ulterioara. Cum? Foarte simplu. Daca ti-ai facut o datorie pentru a cumpara ceva ce va creste in valoare si poate contribui per total situatiei tale financiare, atunci aceea este o datorie profitabila.

De exemplu platirea unei taxe scolare. Implicit capatarea unei diplome va contribui in viitor la sporirea castigurilor salariale. De asemenea poti sa te folosesti de un imprumut pentru deschiderea unei firme pe care ai competenta necesara sa o conduci.

Problema intervine in momentul in care a face bani a devenit deja o utopie in contextul unor piete suprasaturate de aceleasi idei si produse. Important este sa abordam situatia gandindu-ne in primul si in primul rand la inovatie. Ce aduci tu nou? De ce s-ar duce consumatorul la tine si nu la altcineva? Aceeasi intrebare a trezit tot felul de raspunsuri, in randul unor oameni care prin curaj si inovatie, au ajuns milionari.
 

Un prim exemplu este fenomenul World of Warcraft. In China mai mult de jumatate de milion din populatie castiga bani jucandu-se WOW. Atat moneda din joc (gold) cat si conturi si caractere pot fi cumparate de catre cei care nu au timpul sau energia necesara sa se dedice jocului si vor sa arda din etape.

Exista oameni ce-si dedica zi de zi timpul pentru a face Gold si pentru a-l vinde ulterior pentru bani adevarati. Alt exemplu celebru este The Million Dollar Homepage, o idee iconica a metodele neconventionale de a face bani. Ideea a constat in vanzarea unui pixel de pe o pagina de web la pretul unui dolar. Datorita publicitatii, autorul a ajuns sa faca dintr-o singura pagina, un milion de dolari.

Cum fac mai nou romanii bani? In primul rand in domeniul IT si new media. Gandindu-ne ca doar deblocarea unui Iphone te costa 200 de RON, reinstalarea windowsului si programelor aferente inca 100 de RON, iar daca vrei sa-ti bagi melodii pe ipod poti la fel cumpara acest serviciu, romanii sunt decisi sa-si rotunjeasca veniturile.

Alte metode mai noi sunt designul unic al tricourilor, crearea de site-uri cu produs unic, bijuterii hand-made, mystery shopping, reviewuri platite, bloguri si site-uri de e-commerce cu produse din ce in ce mai traznite. In conditiile in care criza economica va afecta populatia pentru cel putin viitoarele 6 luni, singura varianta prin care poti castiga teren pe piata este inovatia si elementul surpriza.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Recomandari
Libertatea
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor