Datorii profitabile, datorii neprofitabile

Uncategorized

Numai dupa ce ai dobandit cunostiintele necesare managementului datoriilor poti sa te aventurezi in a cauta solutii de a castiga bani, tinand cont de cerintele pietii.

„Daca stergem toate datoriile, toata lumea o poate lua de la capat.”, spune personajul celebru, Tyler Durden din capodopera lui David Fincher, Fight Club. Nimic mai adevarat in contextul declinului economic, ce determina romanii sa renunte la propriile case pentru datorii de 6000 de euro. Acelasi lucru este valabil si in cazul patronilor care prefera sa piarda apartamentul ipotecat decat sa mai plateasca restul de rate. Mai mult, aproape 30.000 de romani au salariile blocate de catre Fisc, numar dublu fata de aceeasi perioada a anului trecut.

In fiecare luna, ne simtim coplesiti de sumele de bani ce se duc numai pe datorii. Iar acest lucru nu numai ca ne afecteaza financiar, dar si emotional. Si atunci, cum putem scapa de ele?

Un aspect important in castigarea banilor il reprezinta insasi datoria, deorece datoria nu presupune intotdeauna un lucru negativ. Jon Hudson, ne spune in „Datorii profitabile, datorii neprofitabile” ca datoria este in sine un lucru profitabil in cazul in care iti sporeste veniturile, te ajuta sa faci bani si-ti aduce castig. Cateva din datoriile pe care le ai pot fi considerate investitii.

Practic, autorul cartii dovedeste ca nu toate datoriile sunt rele si ca ele pot fi de fapt considerate o sursa de venit ulterioara. Cum? Foarte simplu. Daca ti-ai facut o datorie pentru a cumpara ceva ce va creste in valoare si poate contribui per total situatiei tale financiare, atunci aceea este o datorie profitabila.

De exemplu platirea unei taxe scolare. Implicit capatarea unei diplome va contribui in viitor la sporirea castigurilor salariale. De asemenea poti sa te folosesti de un imprumut pentru deschiderea unei firme pe care ai competenta necesara sa o conduci.

Problema intervine in momentul in care a face bani a devenit deja o utopie in contextul unor piete suprasaturate de aceleasi idei si produse. Important este sa abordam situatia gandindu-ne in primul si in primul rand la inovatie. Ce aduci tu nou? De ce s-ar duce consumatorul la tine si nu la altcineva? Aceeasi intrebare a trezit tot felul de raspunsuri, in randul unor oameni care prin curaj si inovatie, au ajuns milionari.
 

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Psychologies