Alergii si intolerante alimentare. Ghid complet

Uncategorized

Autorii prezinta cele mai frecvente afectiuni generate de alergiile si intolerantele alimentare. Includ o descriere a simptomelor asociate, cauzele aparitiei acestora – alimentele care ar putea fi responsabile.

Ne sunt oferite sfaturi in ceea ce priveste alimentele pe care trebuie sa le excludem din dieta noastra sau pe care trebuie sa le includem. Anexele ne ofera modalitati de identificare a ingredientelor pentru produsele pe care le cumparam, modalitati de gasire a unor substitute pentru alimentele la care sintem alergici, un ghid al aditivilor alimentari (conservanti, coloranti, antioxidanti, emulsificatori etc.). Cartea contine si un index al afectiunilor descrise si al alimentelor.

Diferenta dintre alergie si intoleranta alimentara • Alimentatia si organismul • Testele de depistare a intolerantelor alimentare • Primul ajutor in caz de soc anafilactic • Falsele alergii: reactiile adverse la antibiotice, nichel, crom

Jonathan Brostoff este profesor emerit de sanatate, codirector al Diet and Gastrointestinal Health Research Group, la King’s College, Londra. A studiat sistemul imunitar in relatie cu reactiile alergice. Cercetarile sale in domeniul alergiilor alimentare au trezit interesul si in ceea ce priveste intolerantele. Este recunoscut ca o autoritate in domeniul alergiilor si intolerantelor alimentare. 

Linda Gamlin este biochimist si a cistigat numeroase premii, inclusiv Rhône-Poulenc Science Book Prize, cel mai prestigios premiu acordat pentru lucrarile stiintifice. 

Mai multe detalii despre cartile editate de POLIROM pe www.polirom.ro.
 
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor