Bonurile fiscale se pot transforma într-un pericol pentru sănătate. Uite de ce nu ar trebui să le depozitezi în portofel sau în buzunar

bonurile fiscale se pot transforma într-un pericol pentru sănătate

Imediat după efectuarea unei plăți, magazinele trebuie să ofere clienților bonuri fiscale, iar aceștia sunt obligați să le păstreze până la ieșirea din unitatea comercială. De cele mai multe ori, bonurile fiscale ajung să fie păstrate în buzunarul de la pantaloni sau în portofel, iar acest obicei se poate transforma într-un pericol pentru sănătate.

Poate că nu le-ai acordat o importanță prea mare, însă studiile oamenilor de știință au arătat că bonurile fiscale pot duce la apariția unor probleme grave de sănătate. În urma cercetărilor, specialiștii au descoperit că aproximativ 90% dintre chitanțe conțin substanțe chimice care pot cauza cancer, infertilitate, autism, ADHD, obezitate, diabet zahar, nașteri premature sau un debut precoce al pubertății, potrivit dailymail.co.uk.

De ce nu ar trebui să le depozitezi bonurile fiscale în portofel sau în buzunar?

Oamenii de știință spun că bonurile fiscale nu ar trebui depozitate în portofel sau în buzunar. Acestea conțin o substanță chimică numită bisfenol A, responsabilă de apariția unui dezechilibru la nivel hormonal. Bonurile fiscale sunt tipărite pe un tip special de hârtie, cunoscută sub denumirea de hârtie termică. Această hârtie are în componența ei bisfenol A, substanță chimică care poate declanșa diferite tipuri de cancer la nivelul organismului.

“Chitanțele nu ar trebui să intre în contact cu alimentele, spre exemplu cu carnea sau peștele, în timp ce despachetăm cumpărăturile. Mai mult decât atât, nu ar trebui să aruncăm chitanțele la coșul de gunoi, nu ar trebui să ne jucăm cu ele, să scriem pe ele sau să le păstrăm în mașină, în portofel sau în geantă. Pe scurt, ar trebui să le folosim cât mai puțin. Ele sunt ușor de identificat de către clienți pentru că sunt acele bonuri de pe care, după un anumit timp, se șterge scrisul.”, a spus profesorul Nicolás Olea, de la Universitea din Granada, Spania.

În Spania, autoritățile își propun să ia măsuri astfel încât aceste bonuri care conțin bisfenol A să dispară până în anul 2020.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Ce analize medicale trebuie să faci în fiecare an

Îmbunătăţeşte-ţi memoria repede!

Ce este vaccinul antigripal. Ce categorii de persoane ar trebui să-și facă acest vaccin

 

 

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Shtiu.ro
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate