Bolile care te pot împiedica să obții permisul de conducere sau care pot duce la suspendarea acestuia

boli permis de conducere

Controlul medical reprezintă o etapă pe care toți cei care își doresc să obțină permisul de conducere trebuie să o bifeze. Dacă până acum permisul nu putea fi obținut sau era retras în cazul unor boli foarte grave, Ministerul Sănătății propune schimbarea legii și introducerea unor afecțiuni noi pe lista problemelor de sănătate care împiedică o persoană să dețină permis de conducere.

Bolile care te pot lăsa fără permis de conducere sau te pot împiedica să îl obții

Ministerul Sănătății a propus un proiect de act normativ prin care se dorește restricționarea dreptului de a conduce în cazul celor care suferă de diabet zaharat sau afecțiuni cardiovasculare. Potrivit proiectului, persoanele care au probleme cardiovasculare pot obține permisul de conducere sau îl pot reînnoi doar după ce problema de sănătate a fost rezolvată și în baza unui aviz eliberat de un medic specializat în cardiologie, potrivit a1.ro. În plus, în funcție de gravitatea problemei, persoanele pot fi nevoite să se prezinte regulat la medic pentru control.

Proiectul de ordin pentru modificarea și completarea Normelor minime privind aptitudinile fizice și mentale necesare pentru conducerea unui autovehicul, aprobate prin Ordinul ministrului sănătăţii nr. 1.162/2010 prevede modificarea condițiilor de sănătate pe care trebuie să le îndeplinească o persoană pentru a obține dreptul de a conduce un vehicul. Acest proiect a fost lansat în dezbatere pe site-ul Ministerului Sănătății, iar pentru ca aceste măsuri să fie aplicate, proiectul trebuie aprobat de minister și publicat în Monitorul Oficial.

Foto: shutterstocl.com

Citește și:

Cum arată stațiile de metrou de pe Magistrala 5 și când vor fi finalizate lucrările

Salariul minim va crește de la anul! Cât vor putea câștiga românii începând cu 1 ianuarie 2018

Vești bune pentru tinerii absolveți de Medicină! Ce salarii vor avea medicii începând de anul viitor

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Stiri