Bogăție de atracții culturale și naturale în Mallorca

Mallorca

Mallorca, una dintre cele mai frumoase destinații europene de vacanță, și-a câștigat popularitatea datorită plajelor cu nisip alb de pe coasta de vest a Mediteranei, a satelor de munte încantătoare, dar mai ales a capitalei înțesată de atractii istorice, religioase și culturale.

Plaje de excepție și trasee uimitoare

Cea mai mare insulă spaniolă face parte din Arhipelagul Baleare și este situată la o distanță de 170 km de Barcelona. Cea mai populară atracție a insulei este fără îndoială colecția de plaje, unele dintre cele mai frumoase și mai spectaculoase de pe coasta Mării Mediterane, de la Cala dOr cea plină de viață, din partea de est, până la Cala Deia, o plajă mai izolată de pe coasta de vest.

Fie că sunt stâncoase sau nisipoase, plajele din Mallorca sunt adevărate paradisuri pentru iubitorii de sporturi nautice, precum și pentru cei dornici să pornească în aventuri pe mare, pe toată insula fiind disponibilă posibilitatea de închiria un iaht sau de a porni în excursii cu barca organizate.

În plus, entuziaștii de natură pot explora insula cu bicicleta prin zona montană Serra de Tramuntana, care se întinde de-a lungul coastei de nord-vest a insulei, și pot ajunge până la Peșterile Dragonului de la Porto Cristo, care prezintă formațiuni uimitoare de calcar.

Pasionații de birdwatching pot petrece momente interesante în Valea Boquer și în Parcul Natural SAlbufer, foarte populare pentru păsările migratoare, unde pot admira numeroase specii interesante.

Atracții culturale importante

Capitala vibrantă a insulei, Palma de Mallorca, te așteaptă să descoperi un oraș plin de istorie, cu numeroase influențe vizibile la fiecare pas pe aleile sale înguste, de la catedrala gotică, simbol al orașului, până la cartierul arab, plin de străduțe labirintice. Înțesat cu diverse buticuri cochete și cafenele intime, cu atmosfera culturală plină de viață, orașul Palma de Mallorca este adesea comparat cu Barcelona.

Bogat și într-o mare varietate de atracții culturale, vei descoperi aici și o colecție privată de lucrări de artă ale lui Salvador Dali la Museo Can Morey de Santmarti, în timp ce Muzeul de Artă Contemporană Spaniolă găzduiește de asemenea lucrări ale lui Dali, precum și ale lui Picasso. Pentru înțelegerea pe deplin a moștenirii romane, maure și creștine a insularilor, vizitează Muzeul Mallorca, ce găzduiește o serie de exponate istorice esențiale.

Nu stii cine a fost Salvador Dali? Ai timp 5 minute?

De Geanina Ichim

Oferte Speciale Mallorca

Hotel Bellevue Vistanova 3* tarife de la 535,50 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu demipensiune, transport avion, transfer aeroport-hotel-aeroport, asistenta turistica. Detalii pe www.christiantour.ro sau la telefon 021.270.00.99.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Vacanta