Biserica Catolică, deschisă în fața schimbărilor. Uite ce modificări ar putea să apară

biserica catolica

Biserica Catolică este deschisă în fața schimbărilor în perioada următoare. Mai exact, Papa Francisc este dispus să accepte hirotonirea bărbaților căsătoriți.

Biserica Catolică se află în fața unui moment istoric și asta pentru că mai marii acestei religii iau în calcul posibilitatea ca  bărbații căsătoriți să poată sluji în aceste biserici. Acest lucru nu era permis până în prezent și asta din cauza unor pasaje din Biblie, pasaje care descriu preotul ca fiind o persoană care acționează în numele lui Hristos, motiv pentru care ar trebui să fie necăsătorit. Cu toate astea, din cauza faptului că există foarte multe zone sărace în lume care suferă de un deficit de clerici, posibilitatea ca bărbații catolici să poată fi hirotoniți reprezintă o soluție pentru rezolvarea acestei probleme, potrivit lonews.ro.

Într-un interviu pentru Die Zeit, Papa Francisc a confirmat că există discuții cu privire la hirotonirea așa numiților “viri probati”, adică bărbații care deși sunt căsătoriți, au demonstrat că au o credință puternică și o virtute care le perimite să slujească și să ducă mai departe cuvântul lui Iisus Hristos.

Chiar dacă este deschis în fața schimbărilor, Papa Francisc a ținut să menționeze că standardele privind celibatul se vor aplica în continuare,  iar în ceea ce îi privește pe bărbații care sunt deja preoți, dar sunt singuri, acestora nu li se va mai permite să se căsătorească.

În ceea ce îi privește pe preoții protestanți căsătoriți, dar care hotărăsc să treacă la catolicism, ei nu sunt obligați să renunțe la familia lor, atât timp cât primesc permisiunea de a sluji din partea soțiilor lor.

 

Foto:shutterstock.com

Citește și:

Informații uluitoare despre Chivotul Legii! Arheologii caută un sit biblic vechi de mii de ani

Ce este echinocțiul de primăvară și cum îi influențează pe ortodocși

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Spiritualitate