Rubinul, bijuteria care îți poate schimba viața

Rubinul

Rubinul este considerat bijuteria cu cele mai puternice efecte terapeutice. Poartă-l și lucrurile vor începe să se schimbe în viața ta.

Există o întreagă simbolistică în jurul acestei pietre prețioase celebre, folosite pentru decorarea bijuteriilor. Dacă o porți sau o ai prin apropiere, în casă, se spune că lucrurile încep să se schimbe în bine. Pentru a afla ce superputeri ascunde rubinul, trebuie să mergem înapoi în timp, până în Evul Mediu. În acele vremuri, persoana care oferea persoanei iubite un rubin îi declara, astfel, dragostea eternă. Dacă inelul de logodnă era cu rubine, trebuia purtat pe partea stângă, pentru a fi mai aproape de inimă. Iar dacă într-o relație de prietenie era oferită o astfel de bijuterie, era recunoscută, astfel, prietenia îndelungată și sinceră.

În plus, se spună că rubinul ajută la:

  • îmbunătățirea vieții sexuale
  • susținerea sănătății celor mai importante organe din corp
  • claritatea gândirii
  • dobândirea curajului

Rubinul și celebritățile

Rubinul a atras o mulțime de fane în rândul celebrităților. Actrițe precum Penelope Cruz, Taylor Swift, Emily Blunt sau Scarlett Johansson și-au făcut apariția pe covorul roșu al celor mai importante festivaluri de film purtând rubinul – fie la colie, ca inel sau ca cercei.

Regina Elisabeta a II-a are un set impresionant, cu colier, cercei și diademă, iar Elisabeth Taylor a avut o colecție surprinzătoare de bijuterii cu rubine, scoase la licitație la prețuri impresionante.

Adevărat sau fals?

De altfel, rubinul este ușor de falsificat. De aceea, trebuie să știi să recunoști bijuteria adevărată.

  • uită-te la culoare. Aceasta trebuie să aibă o strălucire pe care o bijuterie falsă nu o va avea niciodată.
  • încearcă să zgârii suprafața bijuteriei. Rubinul este o piatră foarte dură și nu se zgârie atât de ușor. Doar un diamant poate zgâria un rubin
  • încearcă să zgârii cu bijuteria suprafața unei sticle. Dacă pe aceasta se observă o zgârietură colorată, ai de-a face cu un fals.

Rubinul se confundă ușor cu o bucată de sticlă roșie sau cu turmalina roz.

Citește și: Cele mai frumoase inele de logodă din familia regală

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Timp Liber