Bianca Deac, nominalizată la trofeul femeia Anului 2016, categoria Advocacy și prevenirea violenței asupra femeilor

bianca deac

Am ajuns director executiv al Asociației VIVAD Cluj, de la o simplă discuţie serioasă, cu cea mai bună prietenă, care la un moment dat mi-a cerut să o ajut, în calitate de jurist, într-o situaţie dificilă cu care se confrunta zilnic în familia sa.

Coincidenţa a făcut ca în aceeași perioadă, Asociaţia VIVAD (Victorie Împotriva Violenței și Abuzului Domestic) să organizeze alături de alte ONG-uri clujene ,,Campania celor 16 zile de activism şi cred că acesta a fost momentul în care am decis să pun în practică experienţa anterioară, dar mai ales să mă implic.

Am găsit imediat deschidere, am început  o colaborarea strânsă cu Asociaţia Vivad  şi Eleonora Pokola și tot atunci mi-am dat seama că voluntariatul trebuie să fie mai mult decât o faptă bună şi a devenit pentru mine o activitate cu caracter permanent.

Împreună am organizat în ianuarie 2016 dezbaterea publică 'Violența -de la lege, la realitate', unde au participat diferite categorii profesionale şi decizionale implicate, conştienţi de amploarea fenomenului  şi  nevoia de reacţie imediată. Evenimentul a urmărit identificarea unor soluţii concrete din punct de vedere legislativ şi social, atât pentru îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă pentru victimele violenţelor, cât şi pentru pedepsirea corectă a agresorilor şi, implicit, diminuarea şi descurajarea acestui fenomen alarmant.

Întrunirea s-a  axat în principal pe analizarea fenomenului violenței emoționale, deoarece în România acesta reprezintă un subiect delicat şi, totodată, subapreciat. Cu sprijinul  postului TV Cluj AM, dorinţa noastră de a fi mai aproape de comunitate a prins forma unei emisiuni TV, ,,Voluntar pentru societate, care îşi propune să promoveze activităţi de voluntariat, pe cei care se implică, dar şi pe cei aflaţi în situaţii dificile.

Am inițiat în septembrie 2016 proiectul „Voluntar de Cluj', conceptul de bază al acestui proiect fiind amplificarea spiritului de solidaritate precum și crearea de parteneriate. Împreună cu companii şi organizaţii nonguvernamentale clujene am organizat un concert caritabil de Crăciun pentru a ajuta comunitatea clujeană.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Povestile voastre