Beneficii ale ceaiului, în funcție de cum preferi să-l bei

Simplu, cu lapte, dimineața, seara – sunt atâtea preferințe în a bea ceaiul, câte persoane există. Știai însă că aceste tabieturi dictează (și activează)  anumite beneficii ale ceaiului?

Bucură-te de toate beneficiile ceaiului

Denumite generic ceaiuri – deși, în realitate, majoritatea sunt influzii de plante, acestea fac parte din obiceiurile de zi cu zi ale foarte multor persoane. Așa cum unele preferă o cafea tare, la prima oră a dimineții, care să le trezească din amorțeală, altele preferă varianta unui ceai aromat, cald, care să le dezmorțească și să le introducă, subtil, în ritmul și atmosfera zilei.

Cea mai populară băutură

Dacă la începuturi ceaiul a fost apreciat pentru calitățile medicinale – păstrate până în ziua de azi, dacă ne gândim la influziile de mentă,  mușețel, levănțică, tei sau sunătoare – în scurt timp a devenit un răsfăț al simțurilor, datorită combinațiilor de arome, mai dulce, mai discrete sau mai puternice, astfel că în prezent este cea mai populară băutură în întreaga lume.

Câteva beneficii ale ceaiului, pe înțelesul tuturor

  • Dacă ești o persoană anemică, nu bea ceaiul în timpul mesei, ci la o distanță de cel puțin o oră. Și asta pentru că, băut în timpul mesei, acesta influențează negativ absorbția fierului din alimente, vinovate fiind taninurile, aceste substanțe cu personalitate, care dau gustul specific ceaiului.
  • Dacă totuși vrei să-l bei în timpul mesei, adaugă câteva picături de suc proaspăt de lămâie sau puțin lapte. Vitamina C ajută la o absorbție a fierului în organism. Ceaiul cu lapte al britanicilor este recomandat în această situație!
  • Dacă ții plicul/planta de ceai o perioadă mai lungă de timp în apă, efectul pe care îl va avea ceaiul va fi unul de relaxare a organismului.
  • Dacă ții plicul/planta de ceai o perioadă mai scurtă de timp în apă, efectul este unul de stimulare a organismului. Aceasta este unul dintre motivele pentru care ceaiul verde nu se ține foarte mult în apă.
  • Perioada optimă pentru ca substanțele benefice din ceai să fie eliberate (antioxidanți și alcaloizi) este de două minute.

Cătălina Chiricheș
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Dieta