Bem sau nu bem apă în timpul mesei?

Apă în timpul mesei? Este bine-cunoscut faptul că în timpul mesei nu ar trebui să bem lichide. Și asta pentru că lichidele ar deregla procesul natural al digestiei și ar putea provoca balonare. Iată însă că această informație este falsă, spun experții.

Încă de mici ni s-a spus că în timpul mesei nu e indicat să consumăm lichide. Părinți, la rândul nostru, poate că la fel am procedat și cu propriii copii. S-a înrădăcinat ideea că în timpul mesei cel mai bine este să nu bem apă, pentru a nu afecta într-un fel neplăcut digestia. Și totuși, spun experții, acest lucru este complet greșit.

Aceștia scot în evidență faptul că nu există niciun studiu care să arate că a consuma lichide în timpul mesei este un obicei greșit la care ar trebui să renunțăm.

Dimpotrivă! Atunci când bem apă în timpul mesei, aceasta ar putea susține o digestie normală. Cu o condiție însă: ca apa să fie băută într-un ritm lent. De vină pentru un eventual disconfort digestiv ar putea fi alte obiceiuri la masă, însă nu apa. De exemplu, disconfortul digestiv apare când, odată cu mâncarea, înghițim și o cantitate mare de aer. Iar acest lucru se întâmplă când vorbim mult în timpul mesei sau când mâncăm pe repede-înainte, fără a mesteca așa cum trebuie.

Apa în timpul mesei este chiar recomandată

Ilana Muhlstein, nutriționistă și expertă în slăbit, a oferit o explicație interesantă și clară atunci când a vorbit despre acest subiect. Aceasta a precizat că atunci când consumăm o salată verde, aceasta este aproape în totalitate apă (95-97%). Și-atunci de ce nu am avea voie să consumăm apă, pe motiv că ne-ar putea influența digestia?

Așadar, dacă mâncarea este sățioasă și simțiți nevoia unui pahar cu apă, nu ezitați. Mult mai important decât consumul de apă este modul în care serviți masa: cu calm, fără surse de distragere a atenției, concentrați la mâncare și modul în care o mestecați.

Citește și: Beneficiile colagenului asupra sănătății

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate